de-bulevard

Actrita Ada Lupu a castigat marele premiu al Galei Tanarului Actor - HOP 2014


15/09/2014Actrita Ada Lupu a castigat premiul "Stefan Iordache", considerat marele premiu al Galei Tanarului Actor - HOP, pentru rolul din propria sa compozitie "Nu e ceea ce pare", dupa fotografia "Penitent Daughter", de Gregory Crewdson, precum si pentru interpretarea personajului Olive Oyl.

 


Editia a XVII-a a Galei Tanarului Actor - HOP, desfasurata in Costinesti, s-a incheiat vineri, informeaza Uniunea Teatrala din Romania (UNITER), organizatorul evenimentului.

Juriul final a fost format din Gianina Carbunariu - regizor, Tudor Giurgiu - regizor, producator de film, Ioana Marchidan - dansator, coregraf, George Mihaita - actor si Ana Ularu - actrita.

Astfel, premiul "Stefan Iordache", marele premiu al galei, a fost acordat actritei Ada Lupu, pentru rolul din propria sa compozitie "Nu e ceea ce pare", dupa fotografia "Penitent Daughter", de Gregory Crewdson, precum si pentru interpretarea personajului Olive Oyl.


De asemenea, premiul pentru cea mai buna actrita, sectiunea Individual, a fost acordat Anei Maria Bercu, pentru rolul Nina Zarecinaia din "Pescarusul", de A.P.Cehov, precum si pentru personificarea artistei Ella Fitzgerald. Premiul a fost inmanat de actorul Florin Piersic Jr.

In ceea ce priveste premiul pentru cel mai bun actor, sectiunea Individual, acesta i-a fost acordat lui Andrei Ciopec, pentru rolul Dorel din propria sa compozitie, dupa fotografia "Crabs Skinningrove", de Chris Killip, precum si pentru personificarea lui Nicolae Furdui Iancu. Premiul a fost inmanat de actorul Bogdan Dumitrache.

Premiul "Cornel Todea", pentru cea mai buna trupa de actori, a fost acordat spectacolului "Paravan - Doua telefoane", scenariul si regia Matei Lucaci Grunberg, cu actorii Irina Antonie, Andrei Catalin, Iulia Ciochina, Octavian Costin, Madalina Craiu si stefan Huluba. Premiul este sustinut, incepand cu editia a XVI-a, de familia Todea si a fost inmanat de regizorul Mircea Cornisteanu.

Premiul "Sica Alexandrescu", premiul special al juriului, a fost acordat actorului Alexandru Apostol, pentru rolul Andrei Prozorov din "Trei surori", de A.P.Cehov, si pentru personificarea lui Iggy Pop. Premiul a fost inmanat de actorul George Remes.

In ceea ce priveste premiul publicului, cea mai buna actrita a fost aleasa Ada Lupu, iar cel mai bun actor a fost ales Ioan Alexandru Savu, pentru rolul Blaze din spectacolul "Ce a zis vrabia", de Danny Mitarotondo, precum si pentru personificarea lui Robert Downey Jr. in "Tropic Thunder".

De asemenea, premiul cel mai bun spectacol a mers catre "Paravan - Doua telefoane", scenariul si regia Matei Lucaci Grunberg, cu actorii Irina Antonie, Andrei Catalin, Iulia Ciochina, Octavian Costin, Madalina Craiu si stefan Huluba. Premiul a fost inmanat de actorul Pavel Bartos.