de-bulevard

Dream Theater, in concert la Romexpo


21/07/2014Dream Theater revin in Romania dupa 12 ani, cu un concert pe care il vor sustine luni, 29 iulie, la Romexpo. Evenimentul poarta numele ''An evening with Dream Theater - Along for the Ride Tour 2014'',  fiind gandit ca o incursiune muzicala ce va cuprinde toate hiturile trupei.


Dream Theater este o trupa americana de metal progresiv, infiintata de trei studenti ai Colegiului de Muzica Berklee in 1985. In cei peste 20 de ani de cariera a ajuns una din cele mai de succes trupe de progresiv pe plan financiar, si a reinviat genul progresiv, dupa perioada sa de glorie din anii 1980, prin albume de referinta precum "Images and Words".

Trupa este binecunoscuta pentru virtuozitatea fiecaruia din membrii sai, care au primit numeroase premii si colaboreaza cu nume sonore ale rock-ului si metalului; de exemplu chitaristul John Petrucci a fost invitat in turneele G3 alaturi de Joe Satriani si Steve Vai, calcand pe urmele altor chitaristi celebri ca Eric Johnson sau Yngwie Malmsteen. Dream Theater mai sint cunoscuti si pentru versatilitatea muzicala, fiind capabili de-a lungul timpului sa absoarba si sa incorporeze in propriul stil influente din trupe ca Deep Purple, Iron Maiden, Emerson Lake and Palmer, Megadeth, Rush sau Queensryche. Nu o data, in concertele live, trupa si-a surprins spectatorii interpretand nota cu nota albume clasice din istoria rock-ului, precum Master of Puppets, The Number of the Beast sau Dark Side of the Moon.