de-bulevard

Festitalia in parcul Herastru: „Un pic de Italia in Bucuresti”


24/06/2014Incepand din 25 iunie, parcul Herastrau va fi animat, timp de o saptamana de muzica, arta, gusturile si culorile Italiei.

Festivalul Festitalia reprezinta un prilej de intalnire intre prietenii Italiei, in spiritul traditiei sarbatorilor campenesti italiene, cu momente culturale, artistice, muzicale si gastronomice destinate publicului larg.


Pe scena de la „Roaba de Cultura” (zona restaurantului Pescarus) vor urca in cele sapte zile de festival formatia folk Le Ninfe della Tammorra din Napoli, trupa de jazz Il Magnetofono, grupul urban folk Sestomarelli din Milano, duetul Jalisse, dar si Laura Kibel cu o forma originala si fascinanta de teatru (Teatrul Picioarelor, in care „marionetele” sunt parti ale corpului Laurei ce devin creaturi fantastice care incanta publicul, mai ales pe cei mici), Cvartetul Passione, castigatorii concursului International DocMusiContest de la Rieti, editia 2014, acordeonistul George Romanu si faimosul naist Nicolae Voiculet.

In data de 30 iunie, Festitalia va gazdui ECO FEST, o zi dedicata ecologiei si protectiei mediului inconjurator, avandu-l ca director artistic pe Alfredo Tisocco. Ultima seara va fi dedicata Greciei si grandioasei sale culturi, pentru ca Italia preia de la Grecia presedintia rotativa a Uniunii Europene.
Pe toata durata manifestarii, vor fi deschise chioscuri cu produse si specialitati gastronomice italienesti, iar intrarea va fi libera la toate spectacolele.

Cea de-a doua editie a "Festitalia – un pic de Italia in Bucuresti" este organizata de Ambasada Italiei si Institutul Italian de Cultura, in parteneriat cu Creart – Centrul de Creatie Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti si Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti), al RO.AS.IT. (Asociatia Italienilor din Romania) si al Ambasadei Greciei si isi propune sa fie, si de aceasta data, o sarbatoare a prieteniei dintre italieni si romani.