de-bulevard

Intre 12 si 14 septembrie 2014 are loc Balkanik! Festival, in Capitala


19/07/2014

Balkanik! Festival, care se va desfasura intre 12 si 14 septembrie, ii aduce pe scena de la Gradina Uranus din Bucuresti pe cei mai importanti DJ din Balcani, intr-o editie care va prezenta un amestec de muzica electronica, raggae, jazz si hip-hop.

Cea de-a patra editie a Balkanik! Festival va fi o editie "exploziva si curajoasa", incluzand in line-up trupe care ii vor reuni pe cunoscatorii de world music, balkan music, jazz manouche si iubitorii de sounduri electronice, dub-reggae, hip-hop.
 
Printre cele cinci nume confirmate deocamdata in line-up se afla doi headlineri: Shantel & Bukovina Club Orkestar din Germania si Kiril Djaikovsky feat. TK Wonder & Ghetto Priest.
 
Shantel este cel mai cunoscut DJ din Balcani. Nascut la Frankfurt, cu origini in Bucovina, a cantat la cele mai mari festivaluri din intreaga lume, de la Glastonbury la Roskilde, cu rezidente la Istanbul, Roma, Viena, Zurich si a castigat numeroase premii, printre care BBC World Music Award. A compus coloane sonore pentru filmele "Borat" si "The Edge of Heaven".
 
Kiril este unul dintre cei mai apreciati compozitori si producatori de muzica electronica din zona Balcanilor, cunoscut publicului festivalier pentru show-uri in cadrul EXIT Festival, Pohoda, Woodstock, Gypsy Jazz Festival. Muzica lui Kiril aduce pe scena un amestec cu influente traditionale macedonene, reggae, jungle MC si electro rap.
 
De asemenea, la festival va concerta Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria, una dintre cele mai solicitate trupe de muzica etno-electronica din Sofia. Aceasta a fost revelatia de la editia de anul trecut si se numara printre artistii care au semnat cu faimoasa casa de productie Asphalt Tango.
 
Tot la Balkanik! Festival va concerta Čači Vorba, una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel international din ultimii ani, recent distinsa cu premiul German Record Critics' Award. Čači Vorba este o trupa poloneza de Gypsy-fusion, specializata in muzica din Europa de Est, din spatiile carpatic si balcanic, cantata cu "inima, spiritul si cunoasterea" si mixata cu jazz, French musette, minimalism.
 
De asemenea, pe scena festivalului va urca Django Lassi, care si-au creat o reputatie, atat in pub-urile cabaret din Berlin si la festivaluri europene de open-air jazz, cat si la festivaluri si rave-uri extatice de trance.
 
Abonamentele promotionale pentru editia 2014 au fost puse in vanzare la pretul de 98 de lei pentru toate cele trei zile de festival. Pretul este valabil pentru toate abonamentele achizitionate pana pe 15 august. Abonamentele pot fi cumparate de pe easytickets.ro, eventim.ro, din reteaua Eventim si pe site-ul http://www.balkanikfestival.ro/.