de-bulevard

Jackie Chan a venit in Romania


10/09/2014


Actorul Jackie Chan a ajuns la Bucuresti, pentru a deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc si pentru a-si lansa pelicula "Zodiacul Chinezesc".

 


Intrebat fiind ce stia despre Romania inainte de a veni in tara noastra, Jackie Chan a spus: "Ca un tip din Hong Kong, stiu Romania de la Jocurile Olimpice, de la Cupa Mondiala si de la turneele de tenis. Chiar astept cu nerabdare sa vizitez Mamaia si Castelul lui Dracula, dar, din pacate, stau aici (in Romania, n.r.) doar pentru sase ore".

Casa Romano-Chineza, in calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc in Romania, ii ofera lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relatiilor culturale dintre cele doua tari, pentru a promova produsele culturale romanesti in China.

Acceptand sa fie ambasador cultural pentru Romania si China, Jackie Chan crede ca astfel "oamenii se pot intelege mai bine unii cu altii si acesta ar putea fi un mod de a mentine pacea".

De asemenea, despre cum a inceput sa joace in filme, Jackie Chan a declarat: "Provin dintr-o familie foarte saraca, iar parintii mei m-au inscris la Peking Opera School din Hong Kong, cand aveam 6 ani. Nu am avut de ales, pentru ca nu aveam educatie. L-am urmat pe (cineastul, n.r.) Sammo Hung pentru a deveni cascador, dublura pentru cascadorii, regizor de cascadorii, apoi actor si regizor".

Actorul a transmis si un mesaj pentru Romania: "Salutare tuturor! Multumesc pentru sprijinul vostru. Sper sa pot sa mai vin in Romania si, poate, chiar sa fac un film aici".