de-bulevard

Jackie Chan vine in premiera in Romania


29/07/2014


Actorul Jackie Chan va veni in premiera in Romania, pentru a participa la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc.


"Jackie Chan va fi prezent, pe 11 septembrie, la deschiderea festivalului", a declarat, luni, Mihai Kogalniceanu, directorul Centrului National al Cinematografiei (CNC) din Romania. "Pe langa colaborarea economica, colaborarea in domeniul culturii este la fel de importanta pentru relatiile de succes si prosperitate ale celor doua natiuni", a mai declarat directorul general al CNC.
 
In urma memorandumului semnat de Mihai Kogalniceanu, directorul Centrului National al Cinematografiei (CNC) din Romania, si Luan Guozhi, directorul general adjunct al Administratiei de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune (SAPPRFT) din Republica Populara Chineza, pe 28 martie, un festival de film romanesc si unul dedicat cinematografiei chineze vor fi organizate in cele doua tari.
 
 
In timpul festivalurilor vor fi proiectate aproximativ cinci lungmetraje, tara gazda fiind cea care decide filmele ce vor rula la eveniment. Potrivit memorandumului, o delegatie ce include actori si regizori se va afla in Romania pentru a desfasura activitati de promovare a industriei cinematografice chineze.
 
Potrivit Mediafax, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfasura intre 11 si 18 septembrie, la cinematograful Union din Capitala, deschiderea urmand sa aiba loc pe 11 mai, la Grand Cinema Baneasa.
 
Jackie Chan, nascut in 1954, este unul dintre cei mai cunoscuti si mai iubiti actori originari din Hong Kong, reusind sa-si construiasca o cariera de succes in filmele cu arte martiale. in 2002, a castigat un premiu Taurus pentru intreaga cariera la World Stunt Awards (Oscarurile in domeniul cascadoriilor) si in acelasi an a primit o stea pe Walk of Fame.