de-bulevard

La Muse Diversite, in concert la Bucuresti


15/07/2014

Corul "La Muse Diversite", format din coristi din diferite coruri din Quebec va sustine un concert, pe 16 iulie, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Corul "La Muse Diversite", format din coristi din diferite coruri din Quebec va sustine un concert si la  Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti pe data de 16 iulie, de la ora 19.00. Concertul face parte din turneul pe care corul l-a sustinut in mai multe orase din tara.
Concertele fac parte din Turneul ,,Diversitate culturala romano-canadiana’’ organizat de asociatia Asociatia La Muse - Héritage Musical avand ca tema descoperirea si promovarea valorilor culturale romane si canadiene. 
 
Vor fi prezentate publicului Missa Brevis nr 2-13 de Healey Willan, Magnificat de Imant Raminsh, balada Erculean de Iacob Muresianu. Solistii invitati sunt artisti ai Operei din Brasov: Corina Klein – soprano, Cristina Coatu – mezzo-soprano, Liviu Iftene – ténor. Pianista: Ana-Maria Negrea.
 
In deschiderea concertului, va avea loc lansarea cartii lui Doru Ionescu, realizator TVR, “Povesti cu cantec din diaspora . 100 de romani si aventurile lor muzicale” in tandem cu discul “Muzici din diaspora – discul emigrantilor“.
 
“Comunitatea romaneasca internationala este astazi o forta, care creste pe zi ce trece. Vrand, nevrand, aceasta conteaza in ultimul timp, ca e vorba de aport extern la PIB, ca aglomereaza vamile de sarbatori, ca se apropie perioada alegerilor... Dincolo de un ghid afectiv al emigrarii de peste decenii, generatii si regimuri politice, cartea focalizeaza o anumita dimensiune – Muzica, in care romanii au avut dintotdeauna geniu, indiferent de gen. Iar diaspora romaneasca continua sa culeaga nu numai capsuni, ci si aplauze. Un gest de deferenta fata de cei care au fost nevoiti sa se desparta de Romania, dar care de fapt au luat-o cu ei. Povestile de viata ale muzicienilor de alaltaieri, de ieri, de azi (si de maine, cum se va vedea in unele capitole) bat filmul, incepand cu perioada din Romania si pana la prezentul care se scrie in diaspora, sau de la alb-negru la color. Cu toate au – la propriu si la figurat - talc si... cantec!
 
Din sumarul volumului: Vladimir Cosma, Alexandru Balanescu, Aura Urziceanu, Nicolae Covaci, Sabin Pautza, Vasile Sirli, Lucian Ban, Nicolas Simion, Sanda Weigl, Mircea Romcescu, Rona Hartner, Erlend Krauser, Dana Dragomir, Decebal Badila, Josef Kappl, Anca Vijan, Flavius Teodosiu, Rezident Ex, Nutu Olteanu, Leopold Reisenauer, Paunita Ionescu, FFN, Peter Wertheimer, Nansi Brandes, Dan Ionescu, Experimental Q, Gia Ionesco, Radu Goldis, Eugen Gondi, Cristina Puia, Marius Luca, Maria Nagy, Alina Chelaru, Cornel Sorian, Valery Oisteanu si altii.
 
Playlist CD: Gilmar Oprisan, Abra, FFN, Experimental Q, Gia Ionesco, Petre Iordache, Dana Dragomir, Radu Goldis, Anca Vijan, Nutu Olteanu, Joe Gaspar Band, ONE, Gabi Nacu, Serban Ciurea, Stasi, Iamalina, Leonard Constant, Adriana Ausch. “ ( http://www.tvr.ro/povesti-cu-cantec-din-diaspora-din-iulie-si-in-librarii_8724.html#view)
 
Corul romano-canadian LA MUSE DIVERSITE dirijat de Ioana German (Montreal) este unul dintre «personajele» cartii.
 
Asociatia La Muse – Héritage Musical are ca scop promovarea muzicii si organizarea de evenimente culturale. De peste cinci ani asociatia organizeaza concerte pe a caror scena sunt prezenti atat artisti romani cat si canadieni. Asociatia a fost infiintata la initiativa d-nei Ioana German, presedinta acesteia si stranepoata compozitorului roman Iacob Muresianu, cu scopul de a promova muzica clasica,in special cea romaneasca. 
Pentru alte detalii o puteti contacta pe doamna Ioana German: (514) 344-1572