de-bulevard

Lumea fluturilor la Muzeul Antipa


29/06/2014


Pana pe 31 august, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va invita sa vizitati expozitia de fluturi tropicali, vii, cu tema "Lumea fluturilor”.
 


In cadrul acestei expozitii pot fi admirate exemplare apartinand unor specii spectaculoase de fluturi tropicali, unele cu indivizi de mari dimensiuni (14-15 cm anvergura aripilor) din cele mai diverse zone de pe glob: sud-estul Asiei, America Centrala si de Sud, Africa ecuatoriala etc.

Expozitia „Lumea fluturilor” ii va delecta pe vizitatori cu diversitatea de forme si culori intalnita in fascinanta lume a fluturilor, dar este si un bun prilej de a prezenta o serie de particularitati ale comportamentului celui mai indragit grup de insecte din fauna actuala, cu obiceiuri inca insuficient cunoscute.

Toate speciile prezentate in cadrul expozitiei sunt distribuite pe areale relativ largi, iar existenta lor nu este considerata a fi periclitata in vreun fel. Mai mult decat atat, exemplarele prezentate provin din pupe obtinute prin cresterea omizilor in ferme specializate aflate in diferite tari cu climat tropical (Filipine, Costa Rica, Thailanda, Indonezia, Uganda, Kenya etc).

Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 20.00.