de-bulevard

Marcel Iures, pe scena londoneza


1/09/2014

Spectacolul "Absolut", o productie a Teatrului Act din Capitala, in regia lui Alexandru Dabija si interpretarea actorului Marcel Iures, va fi prezentat, pe 26 octombrie, la Leicester Square Theatre din Londra, potrivit Institutului Cultural Roman (ICR).

 

"In acest spectacol se fumeaza. Le cerem scuze spectatorilor nefumatori. Marile scoli de film isi invata scenaristii si regizorii sa povesteasca. Sa spuna povesti. Cati dintre noi au mai apucat sa auda in copilarie povesti spuse, nu citite? Povestile s-au sfaramat, s-au facut praf si pulbere, s-au risipit in filme, texte de cantece si telenovele. Polemic si terapeutic, ne incercam puterile cu periculoasa arta a spunerii unei povesti. si nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul. Oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare. Dupa rolurile din «Creatorul de teatru», «Ultima banda a lui Krapp», «Capra sau cine e Sylvia?» si «Acasa la tata», Marcel Iures se intalneste cu Ion Creanga. Pentru multa lume va fi o surpriza. Mai putina lume va spune insa: «Era si timpul!»", a spus Alexandru Dabija.

 

Pe langa teatru, Marcel Iures a jucat si in filme si in seriale TV, precum si in productii straine, ca "The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea" (regia Peter Greenaway), "Layer Cake" (regia Matthew Vaughn), "Goal!", "Isolation", "Piratii din Caraibe: La capatul lumii", "Riposta/ Strike Back". De asemenea, actorul a jucat in "Logodnicii din America" si in filmul pe care Francis Ford Coppola l-a realizat in Romania, inspirat de romanul lui Mircea Eliade, "Youth Without Youth/ Tinerete fara tinerete".