de-bulevard

Nicu Alifantis lanseaza Cantece de semineu


17/12/2009

Nicu Alifantis isi va lansa albumul "Cantece de semineu" in cadrul unui concert ce va avea loc in data de 26 ianuarie, la Cinema Patria din Bucuresti.

Nicu Alifantis lanseaza Cantece de semineu

"Un cantec simplu, sincer e ca un ceai bun englezesc, ca o tigara buna de foi, ca un vechi whisky malt, scotian, ca o femeie frumoasa, ca o carte pe care n-o mai poti lasa din mana sau ca un vechi platou din argint, pe care ti se aduc toate delicatesele din lume…", a marturisit Nicu Alifantis.

Nicu Alifantis s-a nascut la 31 mai 1954, la Braila. Dupa ce a facut studii muzicale particulare, a fost angajat in 1975 la Teatrul Maria Filotti din Braila si, gratie concertelor sustinute, a devenit cunoscut si iubit de public, iar in 1976 Electrecord a editat primul sau single, "Cantec de noapte".

Nicu Alifantis este unul din cei mai prolifici compozitori de muzica de teatru din tara, compunand coloana sonora pentru peste 100 de piese si lucrand cu unii din cei mai mari regizori romani: Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Silviu Purcarete, Cristian Hadji Culea, Gelu Colceag, Catalina Buzoianu si multi altii.

Dragostea sa de scena nu s-a limitat la a compune muzica de teatru, ci a si jucat mici roluri legate de muzica (acordeonistul din "Furtuna" lui Ostrovski, trubadurul din "Swanewit" de Strindberg). A realizat de asemenea coloanele sonore a 17 filme, a cantat tema filmului "Ringul" (Regia: Sergiu Nicolaescu) si a jucat rolul Radu Cantacuzino in "Bietul Ioanide", in regia lui Dan Pita.

Lansarea albumului "Cantece de semineu" va avea loc in data de 26 ianuarie, la Cinema Patria din Bucuresti, incepand cu ora 19.30.

Biletele se pot achizitiona de la Cinema Patria, Cinema Scala, Magazinul Muzica, Magazinele Diverta si online de pe bilete.ro, blt.ro, myticket.ro, ticketpoint.ro, la pretul de 65 de lei.

Sursa: Cotidianul

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii