de-bulevard

Nigel Kennedy & Damian Draghici – Classical meets Jazz


1/11/2010

BCR, alaturi de Fundatia Bright Light, prezinta in premiera la Bucuresti, pe 8 mai, spectacolul "Classical Meets Jazz", o combinatie unica intre muzica clasica si muzica de jazz si o alaturare fara precedent intre doi artisti internationali de exceptie: Nigel Kennedy & Damian Draghici.

Nigel Kennedy & Damian Draghici – Classical meets Jazz

Concertul "Classical Meets Jazz" aduce publicului roman un dialog inedit intre muzica clasica si jazz, intre vioara si nai, intre registrul international si expresia muzicala romaneasca. Exact la 10 ani de la spectacolul "Damian's Fire", care in 2001 a strans peste 70.000 de oameni intr-o mega-productie desfasurata in fata Palatului Parlamentului, Damian Draghici, artistul care a adus naiul in muzica jazz, revine in Piata Constitutiei alaturi de Nigel Kennedy, recunoscut de 25 de ani ca unul dintre violonistii cei mai de seama ai lumii.

Pe langa repertoriul clasic si de jazz al serii, intre momentele speciale se anunta interpretarea unor fragmente din repertoriul marilor muzicieni romani George Enescu, Maria Tanase, Grigoras Dinicu, Fanica Luca si Georges Boulanger. Nigel Kennedy, un impatimit al genului Klezmer (adaptare a muzicii populare est-europene), se va alatura in premiera la Bucuresti unui spectacol care imbina muzica clasica, jazz-ul si muzica romaneasca autentica."Classical Meets Jazz" are loc cu ocazia Zilei Europei, la jumatate de an dupa spectacolul "Jazz in the City", prin care Damian Draghici a prezentat publicului roman, in cadrul unei seri magice pe scena Salii Palatului, naiul in muzica jazz, alaturi de artisti de talie mondiala, precum Diane Schuur si Eddie Daniels, precum si la 2 ani de la inchiderea proiectului "Damian & Brothers".

Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu data de 10 martie 2011, in reteaua Eventim (www.eventim.ro). Mai multe informatii despre eveniment: www.classicalmeetsjazz.ro.