de-bulevard

Placebo si Bastille, la Summer Well 2014


10/04/2014

 
Summer Well 2014 ii va aduce pe scena de pe Domeniul Stirbey din Buftea pe: Placebo, Bastille, The National, John Newman, Miles Kane, The 1975, Tom Odell, Chlöe Howl, Reptile Youth si Prides. Dupa o editie sold-out, “festivalul ca o vacanta” revine la Buftea, intre 9 si 10 august 2014.
 
 
Placebo si Bastille, headliner-ii festivalului
 
Deloc straini Bucurestiului, trupa Placebo revine in fata fanilor de la noi, dupa lansarea celui mai nou album “Loud Like Love” din septembrie 2013. Chiar daca structura formatiei s-a mai schimbat de-a lungul timpului, trupa Placebo si al sau vocal, Brian Molko, ramane un punct de referinta pentru fanii rock-ului alternative.
 
Alaturi de Placebo, vor fi si britanicii de la Bastille. Trupa format in 2010, in Londra, a trecut prin numeroase schimbari pana sa ajunga la componenta actuala, proiectul fiind gandit, la inceput, ca unul solo, al vocalului Dan Smith. Ascensiunea trupei Bastille a fost una rapida, cea mai noua recunoastere venind in luna februarie, cand trupa a castigat Brit Award pentru “Best Breakthrough Act”.
Una din cele mai asteptate trupe din line-up-ul Summer Well 2014 este The National, o trupa din Statele Unite, cu o istorie destul de bogata. Infiintata ca trupa de indie in anul 1999, Cincinnati, Ohio, The National este cunoscuta pentru melancolia sunetelor scoase de instrumentisti si versurile cu inteles bogat, scrise si cantate de vocalul Matt Berninger. Trupa are in spate sase materiale discografice, printre care, cel mai recent este albumul “Trouble Will Find Me”, lansat in luna mai a anului 2013.
 
Pe scena Domeniului Stirbey vor urca si John Newman, cunoscut pentru hit-ul sau “Love Me Again”, dar si pentru colaborarea sa cu Rudimental pe melodiile “Feel the Love” si “Not Giving In”, si Miles Kane, cunoscut pentru timpul petrecut ca si vocal in trupele The Last Shadow Puppets si The Rascals, dar si pentru cel mai nou album solo al sau, “Don’t Forget Who You Are”, lansat in iunie 2013.
 
 
Din varful topurilor muzicale, pe scena de la Summer Well
 
 
 
Chiar daca fanii trupei The 1975 au ramas dezamagiti anul trecut, cand trupa a anulat prezenta sa la Summer Well 2013, se pare ca organizatorii au reusit totusi sa se tina de promisiune sa ii aduca pe baieti la Bucuresti. The 1975 s-au bucurat de success printre fanii muzicii indie, dar si al rock-ului alternativ, avand, pana, in momentul de fata, un singur material discografic, ce poarta chiar numele trupei.
 
 
Lista artistilor britanici tineri, dar cu o cariera promitatoare in fata, este completata de Tom Odell si Chlöe Howl. Tom Odell s-a facut remarcat in urma cu doar 2 ani, lansandu-si albumul de debut, “Long Way Down”, in iunie 2013, pe cand Chlöe Howl s-a lansat in urma cu doar un an cu EP-ul “Rumour”, urmand ca in septembrie 2014 sa isi lanseze primul album.
Din Danemarca va veni Reptile Youth, trupa fondata de Mads Damsgaard Kristiansen si Esben Valloe in urma cu 5 ani, cunoscuti pentru single-urile “Speed Dance”, “Black Swan Born White”, “Be My Yoko Ono” si “JJ”. Trupa are un singur album ce le poarta numele, lansat in anul 2012.
 
 
Prides, o formatie de synthpop format in anul 2013, va veni din Scotia si este compusa din Stewart Brock, ce canta la voce si pian, Callum Wiseman, responsabil de chiatara, pian, dar si vocal, si Lewis Gardner, la tobe. Trupa lucreaza in prezent la albumul lor de debut, avand un EP lansat in februarie 2014, intitulat “The Seeds You Sow”.
Bilete Summer Well 2014
 
 
Abonamentele pentru Summer Well 2014 sunt disponibile online pewww.eventim.ro si in reteaua Eventim la pretul de 199 de lei. De asemenea, in perioada 10 -30 aprilie 2014 fanii festivalului isi pot cumpara abonamentele la un pret special din Orange Shops.