de-bulevard

Producatorii ''Chuck Norris vs Communism'' cauta figuranti si masini din anii '80


15/07/2014

Puteţi ajutala realizarea filmului Chuck Norris vs Communism dacă aveţi de împrumutat sau închiriat o maşină Dacia 1300,  Volga, Lada sau Aro pentru filmările din Cluj căci se doreşte recrearea cât mai fidelă a perioadei anilor 80.

Documentarul “Chuck Norris vs Communism“, regizat de Ilinca Calugareanu, urmareste fenomenul aparitiei casetelor VHS cu filme in Romania, raspandirea lor virala prin toata tara si stingerea acestui fenomen, in anii 1990. O multime de declaratii ale celor care au prins acele vremuri vor ilustra calatoria casetelor VHS prin case unde se faceau proiectii ilegale, retelele de distribuire a filmelor interzise, intalniri cu Securitatea si negocieri cu fiul lui Ceausescu.
 
Filmul este o coproductie romana-engleza ce se filmeaza in Cluj intre 20 iulie – 13 august, iar in aceasta perioada se cauta figuranti. Doritorii (se cauta persoane de toate varstele) sunt rugati trimita un mail cu 3 poze si numarul de telefon la adresa office@kokino.ro.
 
In plus, puteti contribui la realizarea acestui film si daca aveti de imprumutat / inchiriat o masina Dacia 1300,  Volga, Lada sau Aro pentru filmarile din Cluj caci se doreste recrearea cat mai fidela a perioadei 80ciste.
  „Nu va faceti griji, masinile vor fi fie parcate fie conduse pe bucati scurte de drum, suntem asigurati pentru orice fel de incident”, au precizat organizatorii.
 
Lungmetrajul a adunat fonduri printr-o platforma de crowdfunding in primavara anului 2013. Proiectul a pornit in 2011, dupa ce Irina Margareta Nistor a participat la Festivalul de Film din Londra si Ilinca Calugareanu si-a amintit cu drag de “vocea filmelor”. Ea si vocea ei sunt personajul central al documentarului care imbina interviuri, secvente de arhiva, animatie si bucati din filmele hollywoodiene. Printre cei intervievati sunt actori si regizori romani, politicieni, istorici si multi altii dintre cei care s-au indragostit de cinema datorita vocii Irinei Margareta Nistor.
 
Chuck Norris vs Communism prezinta povestea uimitoare a casetelor video piratate care au transformat vocea unei femei intr-un simbol al libertatii, si care au permis unor milioane de romani sa pacaleasca regimul represiv comunist. Ascunsa de ochii vigilenti ai Securitatii, Irina Nistor a tradus peste 5,000 de filme straine in Romania comunista a anilor ‘80.