de-bulevard

"Remote Control" a castigat trofeul Anonimul 2014


18/08/2014Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a castigat, duminica seara, marele trofeu la cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Independent Anonimul, care s-a desfasurat intre 12 si 17 august, in Bucuresti, la arena Verde Stop si Cinema Studio.
 Totodata, cel mai bun scurtmetraj de fictiune a fost desemnat "Excursie", in regia lui Adrian Sitaru, iar "Wedding Cake" a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie.

De asemenea, filmul "The Monk", de The Maw Naing, a primit premiul special, inaugurat in urma cu trei ani. Primul film independent din Myanmar din ultimii 50 de ani, "The Monk" este debutul promitator al regizorului aflat in plina ascensiune The Maw Naing.

La gala de inchidere a Festivalului International de Film Independent Anonimul, Brigitte Drodtloff a primit premiul Ovidiu Bose Pastina pentru pelicula "Omul".

"Remote Control" este un film din Mongolia, regiunea pe care publicul are rareori ocazia sa o vada in cinematografe, fiind primul lungmetraj al lui Byamba Sakhya si care ofera o perspectiva speciala asupra societatii mongole contemporane si a schimbarilor prin care trece.

"Este o mare surpriza pentru mine. Am fost fericit ca filmul meu a fost vizionat in Romania. Multumesc mult pentru premiu si sunteti un public minunat", a declarat Byamba Sakhya pe scena festivalului Anonimul.

Pe de alta parte, filmul "Vanatoarea de spioni/ A Most Wanted Man", in care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul sau rol principal, a fost proiectat, in avanpremiera, in inchiderea evenimentului.

Festivalul International de Film Independent Anonimul, aflat la cea de-a XI-a editie, a fost organizat de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN), al Institutului Cultural Roman (ICR) si al Televiziunii Romane - coproducator.