de-bulevard

Salon BD la Palatul Sutu: Povesti din Bucuresti in benzi desenate


7/07/2014


Craii de Curte Veche, Mita Biciclista, Ionita Tunsul, Personajele lui Caragiale impreuna cu Vlady, Pisica Patrata si Bucurestenii secolului 21, ajung la Palatul Sutu.


Aritistii Puiu Manu, Serban Andreescu, Mihai Ionut Grajdeanu, Alin Teodor Ivan, Alexandru Ciubotariu si Octav Ungureanu isi vor prezenta personajele si povestile lor din Bucuresti, in Benzi Desenate. Expozitia va fi deschisa in perioada 8 iulie – 10 august 2014.

Autorul de benzi desenate Mihai Ionut Grajdeanu s-a alaturat istoricului de arta Adrian Majuru in organizarea acestui prim “Salon BD, Povesti din Bucuresti in Benzi Desenate”. “Am realizat o scurta banda desenata la propunerea domnului Adrian Majuru pentru ‘Revista de antropologie urbana’. Pornind de la aceasta lucrare, ne-am gandit la organizarea unei expozitii deosebite la muzeu, bazandu-ne pe misterioasele povesti ale Bucurestiului de ieri si de azi, dar prezentate intr-o alta maniera, cea a benzilor desenate.  Eu si artistii care expun nu facem decat sa invitam trecatorul sa redescopere frumusetea orasului in care traieste. Identitatea Benzii Desenate romanesti risca sa se piarda din cauza unui puternic curent de comercializare a Benzii Desenate internationale. Am sustinut intotdeauna ca noi, autorii BD din Romania, trebuie sa promovam, prin banda desenata, personajele si povestile romanesti. Conteaza cum desenezi, ce stil abordezi si despre ce desenezi! “, a subliniat Mihai Ionut Grajdeanu.

Salonul BD va include lansari de carte, conferinte, ateliere pentru copii, o mini scoala de Vara la Palatul Sutu. Programul complet va fi prezentat pe pagina de facebook a muzeului: www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti.