de-bulevard

Sibiu: Festivalul de Film Horror & Fantastic „LUNA PLINA”, 23-27 iulie 2014


15/07/2014

Cea de-a 3-a editie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNA PLINA”, primul festival din Romania dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc in perioada 23-27 iulie 2014, la Biertan, in judetul Sibiu.

FOCUS ROMANIA – sapte scurtmetraje din ultimii doi ani care arata interesul tot mai mare acordat de noua generatie cinema-ului de gen: 12 minute (r. Nicolae Constantin Tanase), Lumina firava (r. Florina Dumitrache), Retur (r. Emanuel Parvu), Omnivor (r. Laurentiu Raducanu), Disparutii (r. Ion Badescu), Kazimir (r. Dorian Boguta), Bad Penny (r. Andrei Cretulescu). Filmele vor fi proiectate in prezenta regizorilor.
 
EDUCATIFF FANTASTIC – In perioada 25-27 iulie, programul de educatie cinematografica revine la Biertan cu filme fantastice pentru copii si ateliere de animatie. Fiecare copil merita o experienta cinematografica!
 
EXPOZIŢIA „SINBOY & BONY PRESENT: „MORBID OBSESSIONS, DEMONIC POSSESSIONS” – Paseste pe portile infernului intr-o lume subterana in care celebram straniul, ciudatul si monstruosul. Descopera doi artisti formati in cultura underground prin graffiti, banda desenata, instalatii, punk si metal.
 
AFTER MIDNIGHT – Dupa miezul noptii, terasa „La Ţarus” redevine gazda petrecerilor „Luna Plina”: miercuri, 23 iulie, ECLECTICFM ne-a pregatit un playlist menit sa ne tina treji pana in zori; joi, 24 iulie, CAMIL propune facem o incursiune muzicala prin soundtrack-uri de filme horror, generice abstracte si fundaluri sonore pentru angoasele modernitatii; vineri, 25 iulie, ROCK DJ (Catalin Cristutiu) terorizeaza dansatorii inocenti cu disco intunecat, funk abstract si sunete aventuroase de pe meridiane neexplorate; iar sambata, 26 iulie, proiectul muzical independent de reguli POETRIP va reconfirma ca muzica lor este, deopotriva, sexperimental pop, electronic supersonic si comic glam punk.
 
In fiecare zi de joi pana sambata, in Piata Centrala si in Camping, se vor intampla ATELIERELE FANTASTICE „LUNA PLINA” (care implica monstri, papusi voodoo si multe efecte speciale), dublate de un program nou-nout pe care l-am intitulat FUNNY GAMES si care merge de la traditional (volei, badminton, pistoale cu apa, board games, trivia) la neconventional (vanatoare de fantome, sculptura in pepeni, tunelul groazei si ceva surprize cu colti).
 
OmnivorIn acest an, extindem BIBLIOTECA FANTASTICA DE LA BIERTAN. Cei care doresc sa contribuie la acest proiect sunt invitati la festival cu cate un volum de proza (SF, horror, policier, fantastic), pentru care vor primi cate un cocktail special „Luna Plina”. Iar pentru cei care sunt „mai mult cu filmul”, o caseta video originala sau inregistrata cu un film de gen va avea acelasi efect.
 
Cea de-a 3-a editie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNA PLINA”, primul festival din Romania dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc in perioada 23-27 iulie 2014, la Biertan, in judetul Sibiu.
 
Programul final al festivalului va fi anuntat saptamana viitoare. Toate detaliile despre transport, acces filme si cazare se gasesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.
 
 
Spectatorii din Bucuresti au la dispozitie un autocar special Bucuresti – Biertan si retur, in datele de 23 si 27 iulie. Detalii pe site-ul festivalului si pe pagina de Facebook.
 
Festivalul de Film Horror si Fantastic „Luna Plina” este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia Victoria Film.