de-bulevard

Targ cu mesteri si produse traditionale, de Sfantul Ilie


18/07/2014

Fundaţia Kogaion 115 organizează ” Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, de Sfântul Ilie”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 18 până în 20 iulie 2014.

 
Fundatia Kogaion 115 organizeaza ” Targ cu mesteri si produse traditionale, de Sfantul Ilie”, in curtea Muzeului National al Taranului Roman, din 18 pana in 20 iulie 2014.
 
 
La iarmarocul dedicat lui Santilie, patronului apicultorilor si al aviatorilor, avem ocazia sa cunoastem oameni  care sunt continuatorii unor vechi mestesuguri preluate de la bunici sau parinti. Straie populare din diferite colturi ale tarii, icoane, lemn sculptat, tesaturi traditionale sau plante de leac, va asteapta la targul din aceste zile.
 
Producatorii sunt prezenti la targ cu cele mai gustoase produse din gastronomia traditionala: zacusca de ghebe, dulceturi si siropuri naturale, miere, turta dulce, prajituri de casa si placinte, vinuri si fructe de sezon.
 
In curtea din spate a muzeului vor fi expuse obiecte foarte vechi, apartinand vietii de la tara: lazi de zestre, dulapioare, copaite, piua, putinei, postavioare, ceramica veche, unelte pentru tesut. 
 
Mancaruri delicioase, pentru toate gusturile vor fi proaspat gatite la ceaun sau pe gratar, iar berea rece va stinge setea zilelor calde de iulie.
 
In plina vacanta copiii isi pot descoperi abilitatile artistice la  “Atelierul de icoane pictate pe lemn”, condus de Florentin Cantaragiu (tel. 0744101022), iar indemanarea practica si-o pot exersa la “Atelierul de prelucare a lemnului”, sub indrumarea mesterului Dumitru Marinica (tel. 0722626147).
 
Organizator eveniment:Fundatia Kogaion 115
 
Ligia Marica – Director marketing
 
Mobil: 0722 274 803