de-bulevard

Targul lui Gustar la Muzeul National al Taranului Roman


21/08/2014

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita de vineri pana duminica la Targul lui Gustar, din 22 pana in 24 august, intre orele 10,00 si 18,00 in curtea Muzeului National al Taranului Roman, din sos. Kiseleff nr. 3.



Si-au anuntat prezenta mesteri si artizani din toate zonele tarii: cojocari, olari, cioplitori, tesatoare, iconari, negustori cu mobilier si unelte taranesti, dar si tineri artisti cu bijuterie, obiecte casnice si de decor, vestimentatie si incaltari pictate manual, sticla pictata, jucarii realizate din lemn sau alte materiale reciclabile, ceramica si obiecte decorative, plante de leac sau sapunuri naturale.

Negustori din toata tara vor fi prezenti cu tesaturi, mobilier, ceramica si alte obiecte taranesti din toate zonele tarii, dar si cu obiecte din perioada interbelica: carti, patefoane, portelanuri, bronzuri, bijuterii.

Ca de obicei, puteti targui fel de fel de bunatati: legume proaspete, branzeturi, turta dulce si covrigi, pajituri traditionale, cozonaci si fel de fel de cofeturi, placinte de Turnu si poale-n brau, miere si tuica, dulceturi si siropuri naturale, kurtos kälacs, balcavale si cafea turceasca la nisip.

Gospodine pricepute din Dambovita vor pregati la ceaun mancare ca la bunica acasa: ciorba de fasole cu afumatura, ciolan fiert in vin, varza calita cu carnati, legume si ciuperci la gratar, lipie coapta.

Copiii se pot juca alaturi de mesteri si artizani la atelierele de creativitate sambata si duminica:
Roata olarului - realizare ceramica de Horezu – Fam. Iorga
Pictura pe ceramica – Mariana Serban
Tablouri din flori naturale – Marinescu Dan
Pictura pe tricouri si magneti – Simona Vaduva
Icoane pe lemn – Cantaragiu Florian