de-bulevard

The Plastic People Of The Universe, concert la MTR


22/09/2014Miercuri, 24 septembrie, trupa The Plastic People of the Universe va sustine un concert la Muzeul Taranului Roman, de la 21:00.
 The Plastic People of the Universe sunt probabil cea mai influenta formatie underground din lume. Imprumutand numele de la un cantec de-a lui Frank Zappa, trupa s-a format in 1968, la scurt timp dupa Primavara de la Praga.

 Au cantat un tip de garage rock psihedelic, la fel ca eroii lor americani - The Velvet Underground, Captain Beefheart si The Fugs. Aceasta legendara trupa de avangarda a fost impotriva regimului comunist si, din cauza nonconformisului, a suferit probleme serioase din partea autoritatilor, membrii formatiei fiind arestati si persecutati.

''Prin invitarea grupului The Plastic People of the Universe ne dorim sa marcam cea de-a 25a aniversare a evenimentelor din 1989, perioada marcanta atat pentru istoria Romaniei, cat si a celei din Republica Ceha. Putem doar sa ne inchipuim cum ar fi decurs lucrurile fara cei de la The Plastic People'', a spus Rene Kubasek, director al Centrului Ceh din Bucuresti.