de-bulevard

Trupa Queen şi Adam Lambert vor concerta în premieră în România, pe 21 iunie 2016


26/11/2015

Trupa Queen şi Adam Lambert vor susţine un concert în premieră în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 21 iunie 2016, informează organizatorii evenimentului, Eventim.

Anul 2016 se anunţă a fi unul al premierelor pentru publicul autohton, care va avea ocazia să vadă live, pentru prima dată în România, unul dintre cele mai aşteptate show-uri ale ultimilor ani, cel susţinut de Queen şi Adam Lambert.
 
Acesta este un eveniment marca Emagic Classics, platforma care a mai găzduit în trecut show-urile unor artişti internaţionali celebri, precum Bob Dylan şi Sting. Biletele vor fi disponibile începând cu data de 3 decembrie, pe www.eventim.ro.
 
După o primă apariţie împreună, în 2009, în finala show-ului "American Idol", urmată de o reprezentaţie memorabilă pe scena MTV Europe Music Awards, Adam Lambert a devenit într-un timp foarte scurt o prezenţă nelipsită din formula live a trupei Queen, alături de care a susţinut numeroase concerte şi show-uri televizate în perioada 2012 - 2013. În 2014, a avut loc un turneu spectaculos în Statele Unite ale Americii, devenit sold out, la finalul căruia Queen şi Adam Lambert au primit titlul de trupa anului, la cea de-a 10-a ediţie a evenimentului Classic Rock Roll of Honour, fiind votată, totodată, cea mai bună formaţie live a anului, în urma sondajului realizat de Ultimate Classic Rock.
 
Queen şi Adam Lambert au încheiat anul cu un spectacol fabulos susţinut în seara de Anul Nou, lânga celebrul Big Ben din Londra, show-ul fiind transmis în direct pe TV şi urmărit de aproape 12 milioane de oameni.
 
Anul 2015 a însemnat un alt turneu sold out, artiştii bifând de această dată zece ţări de pe continentul european: Marea Britanie, Franţa, Austria, Olanda, Germania, Italia, Danemarca, Elveţia, Cehia şi Polonia. La finalul acestei noi serii, trupa devenise posesoarea unui adevărat record: 67 de concerte sold out în mai puţin de un an, performanţă îndelung apreciată de presa internaţională care lăuda intens noul proiect muzical.
 
Invitaţi recent în Brazilia să deschidă ediţia din 2015 a festivalului Rock in Rio, unde trupa a cântat în urmă cu 30 de ani, la ediţia inaugurală din 1985, Queen şi Adam Lambert au profitat de ocazie şi şi-au prelungit vizita pe continent pentru un nou turneu. Biletele pentru cele şase concerte s-au epuizat în totalitate, momentul marcând o revenire spectaculoasă a trupei în America de Sud care, în anii '80, i-a aşteptat cu cel mai mare public reunit vreodată: cele două show-uri susţinute în cadrul Rock in Rio în 1985 au atras un total de peste o jumătate de milion de spectatori - cel mai numeros public plătitor de bilet din istorie.
 
De-a lungul unei cariere de peste 40 de ani, Queen a adunat o listă colosală de premii, recorduri, prezenţe în Hall of Fame, performanţe de neegalat de nicio altă trupă. Vânzări de sute de milioane de unităţi, inclusiv un număr fără precedent de albume şi single-uri de top în clasamentele muzicale care continuă şi în prezent să poziţioneze trupa Queen în rândul primelor 10 cu cele mai mari vânzări pe iTunes. Acestor performanţe li se adaugă alte şapte premii Ivor Novello, un trofeu MTV Global Icon, două piese incluse în Grammy Hall of Fame - "We Will Rock You" şi "We Are the Champions" - melodii care şi în prezent sunt cel mai des folosite în timpul evenimentelor sportive din întreaga lume, transformând Queen într-una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe. Queen a reuşit totodată performanţa de a deveni prima trupă care a vândut peste şase milioane de copii ale unui album în Marea Britanie, cu materialul "Greatest Hits", care a mai doborât un record: peste 1.422 de săptămâni în British Album Chart. Mai mult decât atât, statisticile arată că cel puţin una din trei familii de englezi deţine o copie a albumului "Greatest Hits", lansat în octombrie 1981.
 
În ciuda faptului că solistul trupei, Freddie Mercury, unul dintre cei mai talentaţi muzicieni ai scenei rock, a murit în 1991, Queen a rămas una dintre cele ma respectate trupe din istoria rock, posesoare a unui catalog impresionant de hituri care au rămas şi în prezent la fel de actuale: "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites the Dust", "Crazy Little Thing Called Love", "Radio Ga Ga", "Killer Queen", "Fat Bottomed Girls", "Bicycle Race".
 
Cu o măiestrie compoziţională impresionantă, virtuozitate muzicală şi un talent nemărginit transpus în reprezentaţii live spectaculoase, Queen - Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor şi John Deacon - a cucerit inimi şi clasamente ca nicio altă trupă din istorie, moştenire ce continuă să dăinuie datorită devotamentului pe care May şi Taylor, alături acum de Adam Lambert, îl păstrează pentru ceea ce Queen înseamnă cu adevărat.
 
Primul album semnat de Adam Lambert i-a adus acestuia nu doar un hit international, "Whataya Want From Me", ci şi o nominalizare la premiile Grammy, pentru Best Male Pop Vocal Performance. Cariera sa a început, aşadar, cu dreptul, noul său material discografic, "Trespassing", plasându-se direct pe locul întâi în clasamentul Billboard. Cel de-al treilea album, "The Original High", a fost lansat în vara acestui an, înregistrând vânzări de peste 2,5 milioane de copii. Single-ul "Ghost Town" are deja peste 100 de difuzări, în timp ce clipul a înregistrat aproape 50 de milioane de vizualizări. Noul său single se va numi "Another Lonely Night".