de-bulevard

Vasile Groza, tatal Loredanei, va invita la teatru


19/09/2014


Pe 20 septembrie, de la ora 11.00, la CinemaPRO, sunteti asteptati cu mic cu mare la un spectacol inedit, marca Vasile Groza, tatal Loredanei.
 Piesa Palarierul, pusa in scena dupa un text de Vasile Groza si pe muzica lui Mihai Constantinescu, se joaca pentru prima oara la Bucuresti, in interpretarea copiilor talentati de la scoala gimnaziala Regina Maria din Vintileasca, Vrancea.

Evenimentul este special organizat pentru a marca lansarea unui nou volum de piese de teatru pentru copii ale cunoscutului autor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Vasile Groza, nimeni altul decat tatal Loredanei Groza, a publicat de-a lungul carierei 10 volume de poezie, teatru, povesti pentru copii si proza, a inspirat multe piese muzicale, iar versurile sale au stat la baza mai multor melodii interpretate de fata sa sau de alti cantareti cunoscuti.


"Dupa mai multe carti publicate, proza si poezie am reusit sa scriu teatru pentru copii intr-un volum de 27 de piese. La rampa a ajuns deocamdata "Palarierul" - scrisa in versuri, cu personajele formate din animale, pe muzica compozitorului Mihai Constantinescu si regia Elenei Fantaneru.
Palarierul se va juca si la Teatrul "Guguta" din Chisinau. Acesta este un eveniment deosebit din viata mea intrucat sunt bunic de doua ori, pentru nepotii mei si bunic al tuturor copiilor pentu care scriu teatru si povesti nemaiauzite", a declarat Vasile Groza.

Biletele sunt puse in vanzare la CinemaPRO.