2012 - Digital (2012 - Digital)

2012 - Digital

Premiera
Din 13.11 pana la 19.11

Da o nota acestui film:

1 2 3 4 5

Nota 4,80 din 206 voturi

Introduceti numarul din imagine

Regie Roland Emmerich

Scenariu Roland Emmerich, Harald Kloser

Distributie John Cusack, Thandie Newton, Woody Harrelson, Amanda Peet, Danny Glover

Gen: Actiune,  Drama,  SF,  Thriller

Durata 173 min

Rating A.P.-12

Anul 2009

Site oficial


Video

» "2012" - Trailer

Sinopsis

Ne aflam in anul 2012. Jackson Curtis (John Cusack) este un tata divortat, a carui fosta sotie s-a mutat impreuna cu cei 2 copii ai lor la noul ei iubit. Angajat ca sofer de limuzina, dar avand in spate o cariera de scriitor, acesta isi ia copiii intr-un week-end pentru o mini-excursie la parcul National Yellowstone.

Aici cei 3 descopera ca mai multe sectiuni ale parcului sunt inchise de catre armata si oameni de stiinta ai guvernului. Dupa ce il intalneste pe Charlie (Woody Harrelson), un angajat la radio, care crede ca toate aceste semne indica o catastrofa majora ce va duce la sfarsitul lumii, Jackson devine suspicios.

Pamantul incepe sa aiba fisuri ingrijoratoare in zona Los Angeles-ului,iar catastrofele naturale progreseaza mai repede decat ar fi anticipat cineva. Jackson se intoarce in L.A. pentru a o salva pe fosta sotie si pe iubitul acestuia, inainte ca Los Angeles-ul sa se scufunde in Oceanul Pacific. In timp ce milioane de oameni mor peste tot in lume din cauza cutremurelor ce pareau sa nu se mai opreasca, Jackson se intoarce iar la parcul Yellowstone, unde il cauta si il gaseste pe Charlie, tipul care i-a spus ca sfarsitul e aproape pentru a afla mai multe raspunsuri.

Profetia care spunea ca sfarsitul lumii va fi pe 21 decembrie 2012, data ce marcheaza sfarsitul calendarului mayas se dovedeste pana la urma a fi adevarata, iar Jackson incearca tot posibilul sa-si salveze familia si sa se asigure ca umanitatea nu va fi complet stearsa de pe fata pamantului. Pentru asta trebuie sa ajunga in China... sau China sa ajunga la el.

 
Galerie foto