Femeia in aur - digital (Woman in Gold)

Femeia in aur - digital

Premiera
Din 29.05 pana la 04.06

Da o nota acestui film:

1 2 3 4 5

Nota 5,00 din 4 voturi

Introduceti numarul din imagine

Regie Simon Curtis

Scenariu Alexi Kaye Campbell, E. Randol Schoenberg

Distributie Ryan Reynolds, Helen Mirren, Katie Holmes, Tatiana Maslany, Max Irons, Charles Dance, Elizabeth McGovern

Gen: Drama

Durata 109 min

Rating AP 12

Anul 2015


Video

»

Sinopsis

"Woman in Gold/Femeia in aur" este inspirat de lupta dusa de Maria Altmann, o austriaca de origine evreiasca, pentru recuperarea a cinci picturi celebre semnate de Gustav Klimt de la guvernul austriac. Picturile apartinusera familiei sale si fusesera confiscate de regimul nazist instalat in Austria in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.
 
Helen Mirren, castigatoarea Oscarului din 2007 pentru performanta din "The Queen", joaca rolul Mariei Altmann in "Woman in Gold", o dramatizare a procesului care a durat aproape 10 ani si la capatul caruia cele cinci picturi semnate de Klimt au fost recuperate de familia Altmann.
 
 In 2006, Maria Altmann castiga procesul intentat guvernului austriac. Cele cinci tablouri au fost scoase ulterior la licitatie si vandute pentru o suma totala de aproape 330 de milioane de dolari.
 
Ryan Reynolds apare in "Woman in Gold" rolul avocatului Randol Schoenberg, angajat de Maria Altmann pentru recuperarea operelor de arta.
 
Distributia ii include pe Ryan Reynolds, Helen Mirren, Katie Holmes, Daniel Brühl, Katie Holmes, Tatiana Maslany, Max Irons, Charles Dance, Elizabeth McGovern si Jonathan Pryce.
 
Regia este semnata de Simon Curtis care a debutat in 2011 cu lungmetrajul My week with Marilyn. Un film distribuit de Forum Film Romania.