In clasa (Entre les murs)

In clasa

Premiera
Din 08.12 pana la 08.12

Da o nota acestui film:

1 2 3 4 5

Nota 4,00 din 2 voturi

Introduceti numarul din imagine

Regie Laurent Cantet

Scenariu François Bégaudeau

Distributie François Bégaudeau

Gen: Drama

Durata 128 min

Anul 2008

Site oficial


Video

» In clasa

Sinopsis

Francois este profesor de franceza la un liceu cu adolescenti rebeli dintr-un cartier parizian. Desi plin de intentii bune si hotarat sa ofere copiilor o educatie aleasa, Francois se loveste de parerile culturale si atitudinile diferite ale elevilor, care simbolizeaza Franta contemporana.

Oricat de amuzanti si inspirati ar parea, elevii manifesta un comportament dificil care poate sterge entuziasmul oricarui profesor prost platit... Dar Francois nu se lasa batut, iar franchetea de care da dovada ia adesea prin surprindere adolescentii. Deloc iritat sau sever, profesorul isi pune insa la indoiala metodele etice atunci cand elevii incep sa il provoace...

Comenteaza
 
Galerie foto

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
COMENTARII 4
eryka09.12.2008 (13.28)

laurent cantet reuseste prin intermediul acestui film sa readuca publicul in bancile scolii si o face intr-un mod exceptional.
nu sunt critic de film si nu am foarte multe cunostinte in domeniu, dar pentru mine entre les murs este filmul fara cusur. totul se petrece atat de firesc, personajele sunt complexe, replicile de neuitat, cadrele excelente.
pot spune ca pentru mine este unul din filmele acelea la care te uiti “cu gura cascata” si nu-ti doresti sa se mai termine.
nota 10!

ionela d.09.12.2008 (10.46)

francois begaudeau joaca rolul unui profesor de franceza la un colegiu cu adolescenti scapati de sub control. in dorinta lui de a instrui, francois nu ezita a-si asuma niste riscuri, punandu-i pe acesti tineri, ce trebuie "domesticiti", fata in fata cu propriile lor limite, astfel incat sa-i motiveze. parca imi aduce aminte de filmul cu michelle pfeiffer, “legaturi periculoase”.
profesorul e complet desacralizat, i s-a luat de pe umeri toga de maestru. invataceii fac revolutie in banci, dar ramin la faza de deconstructie, pentru ca nu pun (inca) nimic in loc.
democratizarea excesiva a actului educational si tratarea de la egal la aproape egal au dus la sfirsitul mitului profesorului magister. ca ce chestie imi zice mie ala de la catedra ce sa fac si ce sa invat? de unde stie el mai bine ce-mi trebuie mie? are el habar de cum traiesc si de ceea ce mi se intimpla - chestii mai importante decit ecuatiile de gradul 3, care oricum n-o sa-mi serveasca la nimic?!
devalorizarea scolii s-a produs prin multiplicarea modelelor de reusita a celor fara studii care au facut bani multi, eventual in timp record. in continuare nu se spune cum se face primul milion de dolari. elevii cer sa fie motivati in permanenta, iar parintii se asteapta ca scoala sa o faca. aparitia metodelor alternative de invatare sau, mai bine zis, de informare (carti si site-uri cu teme facute de-a gata, de exemplu) intareste ideea ca institutia scoalara e inutila. mersul la scoala e asociat cu iesitul din casa, intilnirea cu prietenii, timp petrecut in afara familiei pe care copilul/adolescentul vrea sa-l administreze dupa dorinta.
copiii reproduc la scoala ceea ce traiesc acasa si pe strada, asta e scena sociala pe care evalueaza. nu se mai cultiva ideea ca scoala este un spatiu in care participantii imbraca o haina - de profesor, respectiv de elev - care are putine lucruri in comun cu viata din afara zidurilor.
merita vazut filmul, e genul de film care framinta, provoaca stari si emotii, deci e un film foarte bun.

ionut g09.12.2008 (00.45)

o clasa de adolescenti formata dintr-un amalgam de etnii (africani, marocani, chinezi, carribeani ) si personalitati impreuna cu un profesor nonconformist lasa loc pentru multe situatii, de la cele amuzante la cele triste trecand prin melancolie si finalizand cu reflectia. ceea ce a reusit sa faca laurent cantet a fost sa aduca realitatea liceului in ochii adultilor si sa starneasca un val de amintiri. o alta mare realizare este modul excelent in care picteaza imaginea profesorilor vazuti din spatele dintr-un unghi din care putini au ocazia sa-i vada si cu atat mai mult sa-i aprecieze.
povestea scrisa de franã§ois bã©gaudeau si modul impecabil in care a fost pusa in scena de laurent cantet fac din entre les murs cel mai bun film pe care l-am vazut anul acesta si cel mai mare regret pe care il am este ca nu am cum sa-l revad.

guest cinemapro.ro09.12.2008 (00.45)

Francois este profesor de franceza la un liceu cu adolescenti rebeli dintr-un cartier parizian. Desi plin de intentii bune si hotarat sa ofere copiilor o educatie aleasa, Francois se loveste de parerile culturale si atitudinile diferite ale elevilor, care simbolizeaza Franta contemporana.

Pagini: 1