Numere fatale (Knowing)

Numere fatale

Premiera
Din 19.06 pana la 25.06

Da o nota acestui film:

1 2 3 4 5

Nota 4,83 din 64 voturi

Introduceti numarul din imagine

Regie Alex Proyas

Scenariu Ryne Douglas Pearson

Distributie Nicolas Cage, Chandler Canterbury, Rose Byrne, D.G Maloney

Gen: Actiune,  Thriller,  SF

Durata 136 min

Rating N-15

Anul 2009

Site oficial


Video

» Numere fatale

Sinopsis

Un captivant action-thriller de proportii globale, filmul "Numere fatale" aduce omenirea fata in fata cu cele mai terifiante previziuni despre viitorul planetei. Acum, John Koestler (Nicolas Cage) este cel care trebuie sa lupte impotriva numerelor fatale.

In 1958, o clasa de elevi stocheaza intr-o capsula a timpului desenele realizate in timpul unei ore de curs. Unul singur era deosebit. Cel realizat de o fetita si care parea a fi o insiruire de cifre fara sens. Cincizeci de ani mai tarziu, capsula este scoasa la lumina, iar ce se afla inauntrul ei va schimba total viata profesorului John Koestler, a fiului sau Caleb si totodata lumea pe care o stim.

John reuseste sa elucideze misterul numerelor, in urma unei descoperiri devastatoare: acestea contineau coordonatele fiecarui dezastru major din trecut si viitor, locatiile si numarul de victime. In cursul evenimentelor, toate indiciile par sa conduca intr-o singura directie: fiul lui John a fost ales sa gaseasca mesajul prevestitor.

Incepe numaratoarea inversa si John stie ce urmeaza sa se intample. Tu ce ai face daca ai sti?

Comenteaza
 
Galerie foto

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
COMENTARII 5
ivancu alexandra25.06.2009 (23.05)

un alt film despre sfarsitul lumii...cu tenta ecologista pt ca este la moda se pare! atuuri: ideea originala, personajul bine interpretat de nicholas cage; puncte slabe: efectele speciale din scenele sf si mai ales sfarsitul care mi s-a parut o dovada pura de lipsa de inspiratie! extrasterestri?! iar zane care apara pamantul de omenire? hmmm, park am mai vazut asta undeva! a da, in hancook! de apreciat tenta hollywoodiana vadit propagandista, ecologista!

mr right25.06.2009 (20.31)

postez acest comentariu pentru a demasca nesimtirea ultimilor 2 castigatori ai campaniei „comentezi?”. ma refer la tudorache mihai si gheorghe simona. acestia au copiat cu nesimtire aceste recenzii (ale „filmului numere fatale”) de pe urmatoarele site-uri:
(****://***.askmen .ro/numere_fatale-a7 599.html) in cazul domnului tudorache si (****://agenda.liternet.ro/articol/9331 /iulia-blaga/numere- fatale-knowing.html) in cazul doamnei gheorghe. sa le fie rusine ca isi atribuie munca altor oameni!
simona gheorghe a castigat pentru comentariul de la up, care este de asemenea copiat integral de pe alte site-uri.
voi posta acest mesaj pana cand se vor lua masuri. daca in cazul d-nei gheorghe nu se mai poate face nimic (desi observ ca aceasta incearca in continuare sa triseze prin cometarii copiate), d-nului tudorache i se poate lua premiul oferit. astept sa luati masuri!!

gheorghe simona23.06.2009 (21.31)

cu toata cultura cinematografica pe care ne-am facut-o, daca sfarsitul lumii ar veni ca la cinema, n-ar trebui sa mai fim luati prin surprindere. nu l-am trait in avans de atatea ori? cel mai ironic ar fi sa nu recunoastem sfarsitul lumii tocmai pentru ca l-am vazut in prea multe filme.
interesant este ce spune un personaj atunci cand nebunia e pe cale sa inceapa: „s-au panicat unii si cand am trecut in anul 2000, si pe urma s-au simtit prost!”. altfel spus, „numai la noi gasiti adevaratul sfarsit al lumii”.
„numere fatale”/”knowi ng” este un thriller psihologic cu accente horror si deznodamant sf, ingurgitabil fara a fi nici ridicol, dar nici prea inteligent.
singurul element original in acest mixtum compositum de elemente preluate din alte filme este un nou tip de camera digitala folosita de directorul de imagine simon duggan.
in rest, aceleasi vechi refrene impachetate intr-un ambalaj care uneste toate catastrofele ultimilor 50 de ani, teroriste, naturale sau accidentale (lockerbie, katrina, etc) de apocalipsa, legand pe urma apocalipsa de codita lui e.t.
face sens? trebuie sa fi stat incuiat in ultimii 20 ani si sa nu fi vazut niciun film american pentru a te lasa impresionat de „knowing” si de inteligenta cu care te ia din punctul a si te duce in punctul b.
nu ai cum sa nu te gandesti la „semne”, „intalniri de gradul trei” sau „e.t.”, dar diferenta dintre „knowing” si acestea e vizibila asa cum sunt vizibile, de la inaltime, cercurile din lanuri.
povestea e mult prea formatata, scenariul e scris dupa reteta, viziunea regizorala lipseste, emotia e mimata. totul e profesional si rece. fara surprize. de fapt, nici efectele speciale nu te dau pe spate. s-a mai vazut.
nu e suficient sa ai niste extraterestri ca sa faci „intalnire de gradul trei”. dar poti face o „intalnire de gradul trei” la mana a doua, care le va lua ochii celor care n-au vazut filmul lui steven spielberg, fiind prea tineri.
si totusi, apropo de discutia pe care eroul, john koestler, o are cu studentii sai pe marginea disputei hazard - determinism, nu pot sa nu spun, cu tot riscul, ce mi s-a intamplat azi, cand am vazut filmul la vizionarea de presa.
am ajuns cu cinci minute intarziere si am pierdut intro-ul de dinaintea genericului, dar mi-am dat seama ca de fapt il vazusem la un moment dat cand incercam sa vad filme online. (am renuntat pentru ca nu mi-a placut.).
deci, intreb si eu ca john koestler: faptul ca am pierdut exact bucata pe care o vazusem (si uitasem asta) este hazard sau necesitate?
cu asta am ramas din film, precum si cu un sentiment dezagreabil si difuz. cred ca m-am cam saturat de sfarsitul lumii.

tudorache mihai23.06.2009 (18.11)

tatal sau, profesorul john koestler, reuseste sa elucideze misterul numerelor, in urma unei descoperiri devastatoare: acestea contineau coordonatele fiecarui dezastru major din trecut si viitor, locatiile si numarul de victime. in cursul evenimentelor, toate indiciile par sa conduca intr-o singura directie: fiul lui john a fost ales sa gaseasca mesajul prevestitor.
continuand sa studieze mesajul, el isi da seama, ca din seria de dezastre mentionate in textul fetitei, trei dintre ele nu s-au intamplat inca. ultimul din cele trei dezastre, sugereaza o catastrofa la nivel global in care se pare ca john si familia sa detin un rol important. cand incercarile lui john de a avertiza autoritatile esueaza, el se considera responsabil sa faca tot ce ii sta in putere pentru a impiedica distrugerea iminenta a planetei. un thriller captivant, plin de actiune, filmul numere fatale / knowing aduce omenirea fata in fata cu cele mai terifiante previziuni despre viitorul planetei.
nicolas cage, chandler canterbury, rose byrne si d.g maloney, condusi de regizorul alex proyas, vor incerca sa descifreze misterul numerelor fatale
john reuseste sa elucideze misterul numerelor, in urma unei descoperiri devastatoare: acestea contineau coordonatele fiecarui dezastru major din trecut si viitor, locatiile si numarul de victime. in cursul evenimentelor, toate indiciile par sa conduca intr-o singura directie: fiul lui john a fost ales sa gaseasca mesajul prevestitor.

guest cinemapro.ro23.06.2009 (18.11)

Un captivant action-thriller de proportii globale, filmul "Numere fatale" aduce omenirea fata in fata cu cele mai terifiante previziuni despre viitorul planetei. Acum, John Koestler (Nicolas Cage) este cel care trebuie sa lupte impotriva numerelor fatale.

Pagini: 1