gossip

11 filme despre care va vorbi toata lumea in 2014 prezentate la Festivalul de Film de la Cannes


14/05/2014

Pe 14 mai debuteaza cea de-a 67-a editie a Festivalului de FIlm de la Cannes, cel mai prestigios eveniment de acest gen din Europa. Cu o istorie deosebita si cu filme celebre lansate pe Croazeta, Cannes-ul reprezinta magia luxului, dar si a artei. Anul acesta sunt asteptate vedete ca Nicole Kidman, Channing Tatum, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Ryan Gosling, Sofia Coppola sau Tim Roth. Iata 15 filme de la Cannes despre care se va vorbi tot anul.

Clouds of Sils Maria
 
Regie: Olivier Assay
 
Distributie: Kristen Stewart, Juliette Binoche
 
 
Judecat dupa intriga, ultimul film al lui Olivier Assayas ar putea inregistra un real succes in competitia de la Cannes. Juliette Binoche joaca rolul lui Mariei Enders, o actrita aflata in declin ce devine prada unei crize atunci cand un model mai tanar ii ia locul in cel mai bun rol al sau de pana atunci. Regizorul este un obisnuit al festivalelor, ultimul sau film "Something in the Air" ce a rulat la Venetia, este considerat unul dintre cele mai bune ale sale. Din distributie face parte si Kristen Stewart.
 
 
 
 
Maps To The Stars
regie: David Cronenberg
Distributie: Julianne Moore, Robert Pattinson
 
David Cronenberg a descoperit in Robert Pattinson un veritabil colaborator, acesta fiind al doilea lor film impreuna, dupa Cosmopolis. Inspirat din scenariul lui Bruce "Wild Palms" Wagner, filmul prezinta aparent universul egoist al vedetelor, intr-un joc al manipularilor si al consecintelor nefaste. Alaturi de Robert Pattinson vor mai juca actori precum Julianne Moore, John Cusack si Mia Wasikowska.
 
 
 
Two Days One Night
regizor: Jean-Pierre & Luc Dardennes
Distributie: Marion Cotillard, Olivier Gourmet
 
Cannes este locul unde fratii Dardenne sunt intodeauna primiti cu bratele deschise, acestia castigand Palme d'Or de doua ori. Filmata, ca de obicei, intr-un mic oras belgian, productia o are in rolul principal pe actrita Marion Cotillard, ce interpreteaza rolul unei femei speriate ca isi va pierde locul de munca.
 
 
Lost River
Regie: Ryan Gosling
Distributie: Christina Hendricks, Eva Mendes, Matt Smith
 
Ryan Gosling vine in acest an la Cannes cu Lost River, ce marcheaza debutul sau regizoral. Filmul urmareste povestea unei mamere singure, in timp ce fiul ei descopera un drum care il duce catre un oras subacvatic secret. Distributia e plina de nume sonore ca Matt Smith (Doctor Who), Christina Hendricks (Mad Men, Drive) si Eva Medes (The Place Beyond The Pines).
 
 
 
 
The Search
Regie:Michel Hazanavicius
Distributie:  Berenice Bejo, Annette Bening
 
 
Regizorul filmului The Artist, premiat cu Oscar, revine in atentia cu o drama tulburatoare, plasata intr-o Cecenia aflata in razboi. O angajata a Guvernului gaseste un baietel separat de familia sa si incearca sa-i regaseasca familia si sa-l aduca din nou alaturi de mama lui. The Search este un film de urmarit atat prin prisma subiectului, dar si a regizorului. Acum 3 ani, Hazanavicius venea pe Croazeta cu un film mut, alb-negru, caruia nimanui nu ii dadea speranta. In scurt timp, a devenit filmul cu cele mai mari aprecieri, premiat peste tot, inclusiv cu Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun actor sau cel mai bun regizor. In rol principal, va juca sotia sa, Berenice Bejo, care a aparut si in The Artist.
 
 
 
 
Winter Sleep
Regie: Nuri Bilge Ceylan
 
Nuri Bilge Ceylan este un cineast turc cu care festivalul de la Cannes s-a obisnuit deja. Orice film realizat de acesta incepand cu 2012 a fost ales sa intre in competitie si a castigat un premiu important, motiv pentru care se crede ca si anul acesta se va intampla la fel cu Winter Sleep. Povestea este tinuta secreta, insa se anunta a fi un spectacol despre natura umana.
 
 
The Rover
Regie: David Michod
Distributie: Guy Pearce, Robert Pattinson
 
Cu Guy Pearce si Robert Pattinson in rolurile principale, The Rover este un thriller ce urmareste consecintele prabusirii economice globale. Eric (Guy Pearce)  renunta la tot, pana si la umanitate, insa cand ultimul sau bun, masina, ii este furat, acesta porneste pe urma gastii de mafioti pentru a-si recupera bunul. Acesta va fi nevoit sa il ia cu el si pe Reynolds (Robert Pattinson), membru al gastii, pe care acestia l-au batut si lasat in urma.
 
 
Foxcatcher
Regie: Bennett Miller
Distributie: Channing Tatum, Steve Carrell
 
Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. In 1996, el l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), un prieten vechi de-al sau, despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide.  Steve Carell este greu de recunoscut in prima imagine din Foxcatcher, o drama cu sanse la Oscar, asa cum sustine presa americana. Filmul Foxcatcher il va purta inca o data pe Bennett Miller (nominalizat la Oscar) regizorul filmelor "Capote" si "Moneyball" pe urmele unei povesti adevarate.
 
 
 
 
The Blue Room
Regie: Mathieu Almaric
Distributie: Mathieu Amalric, Lea Drucker
In 2010, Mathieu Almaric lua premiul pentru cel mai bun regizor, cu On Tour. Talentul sau a luat prin suprindere pe toata lumea si a reusit sa se afirme destul de repede. Acum., Almaric se intoarce cu un film ce are la baza o creatie a lui Georges Simenon. Thrillerul psihologic surprinde viata din umbra a unor adultere dintr-un oras mic. Din disributie fac parte actori precum Mathieu Amalric si Lea Drucker. Presa straina scrie ca acesta ar putea fi unul dintre filmele franceze prezente in competitie.
 
 
Grace Of Monaco
regie: Olivier Dahan
Distributie: Nicole Kidman, Tim Roth
Actiunea filmului este plasata in 1962, cand Monaco se afla intr-o disputa pe tema taxelor cu Franta, iar in aceeasi perioada Alfred Hitchcock i-a oferit o sansa lui Grace sa se intoarca la film. Nicole Kidman intr-un interviu pentru ''Paris Match" spunea ca pelicula nu este una biografica si nici un documentar de fictiune, dar reflecta o mica parte a vietii lui Grace Kelly, unde se dezvaluie personalitatea sa plina de umanitate, la fel ca si temerirele si slabiciunile sale. Aceasta productie este asteptata cu nerabdare, ca orice alt subiect despre flamboianta familie princiara Grimaldi.
 

 
Leviathan
Regie:Andrey Zvyagintsev
Distributie: Aleksei Serebryakov, Elena Lyadova
 
 
Regizorul rus Andrey Zvyagintsev vine la Cannes cu o drama sociala despre societatea actuala, expusa prin prisma unor personaje multiple. Insecuritatea umana este prezentata intr-o "noua tara", unde o familie obsinuita dintr-un orasel aflat langa Barents Sea, devine haituita de primarul corupt al orasului. Acesta incearca sa le ia pamantul si casa, insa Nikolai, eroul principal, apeleaza la un prieten din tinerete, din armata, care devine avocatul sau. Impreuna vor incerca sa riposteze si sa castige razboiul murdar dus de primar.
 
 
 
 
Sursa: Procimema.ro

gossip