gossip

A murit Pierre Brice "Winnetou", la varsta de 86 de ani


9/06/2015

Pierre Brice, cel cunoscut lumii intregi datorita rolului din "Winnetou" a murit la varsta de 86 de ani.

Pierre Brice a fost unul dintre cei mai indragiti actori de origine franceza, in Germania, prin personajul lui Winnetou, interpretat in numeroase filme western.
 
Filmele Winnetou au fost realizate dupa romanele scriitorului neamt Karl May. Odata ajunse pe marile ecrane, filmele au devenit extrem de populare in intreaga lume, iar Brice a devenit un artist cunoscut pe plan international (1960)  prin rolul capateniei apase. A fost eroul a 11 filme bazate pe carile lui Karl despre colonizarea Americii.
 
Purtatorul de cuvant Thomas Claassen a declarat pentru AFP ca Brice a decedat la spital unde era internat, dupa ce a avut temperatura foarte crescuta si o infectie care i-a dat mari batai de cap. Artistul avea 86 de ani si si-a gasit sfarsitul in bratele sotiei sale, Hella Krekel.
 
Brice s-a nascut in Brest, in 1929, a facut stagiul militar ca soldat francez in Indochina si Algeria pana in 1951, inainte de a urma cariera de actor in Paris.
 
La festivalul de Film de la Berlin din 1962, el fusese ales pentru rolul lui Winnetou. Seria de filme s-a terminat in 1968. 
 
De-a lungul carierei sale, Brice a avut numeroase roluri in filme italiene si franceze, jucand alaturi de artisti precum Sophia Loren si Marcello Mastroianni.
 
Ultima sa dorinta, ca si a sotiei sale de altfel, a fost aceea de a fi inmormantat in Germania pentru a fi aproape de fanii sai.
 
 

gossip