gossip

Actorul David Duchovny a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood


26/01/2016

Actorul David Duchovny, starul serialelor de televiziune "Dosarele X/ The X Files" şi "Californication", a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, potrivit dailymail.co.uk.

 

După o carieră în film şi televiziune care se întinde pe aproape trei decenii, David Duchovny a fost elogiat, luni, în cadrul ceremoniei în care a primit cea de-a 2.572-a stea de pe Aleea Celebrităţilor din Hollywood.
 
Ceremonia a avut loc la doar o zi după ce agentul Fox Mulder, cel mai cunoscut personaj interpretat de David Duchovny, s-a întors pe micile ecrane americane în sezonul al zecelea al serialului "Dosarele X", care este difuzat în premieră de televiziunea Fox.
 
David Duchovny a fost însoţit la ceremonie de Chris Carter, creator al "The X Files", care l-a distribuit în rolul Fox Mulder, în 1998.
 
"Nu aş fi avut o carieră fără ajutorul lui Chris şi al serialului său «The X Files». A făcut ca totul să fie posibil pentru mine ca actor", a spus Duchovny.
 
Proiectul "Dosarele X", cu David Duchovny (Fox Mulder) şi Gillian Anderson (Dana Scully) în rolurile principale, a fost difuzat pe parcursul a nouă sezoane şi s-a impus iniţial ca serial TV, în anii '90. În 1998, a apărut primul lungmetraj inspirat din serialul TV, "Dosarele X: Înfruntă viitorul/ The X Files: Fight the Future", în regia lui Rob Bowman, urmat de un al doilea film pentru marile ecrane, "Dosarele X: Vreau să cred", de Chris Carter, lansat în 2008.
 
David Duchovny, în vârstă de 55 de ani, şi-a câştigat celebritatea cu rolul agentului FBI Fox Mulder, din serialul de televiziune SF "Dosarele X", care a generat ulterior două lungmetraje pentru marile ecrane: "Dosarele X: Înfruntă viitorul" (1998) şi "Dosarele X: Vreau să cred" (2008). În 2008, David Duchovny a câştigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie pentru rolul Hank Moody, un scriitor dependent de sex care trece printr-o pană de inspiraţie, din serialul de televiziune "Californication".

gossip