gossip

"Aferim!" de Radu Jude, in cursa pentru Oscar


7/08/2015

Lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, este propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza" a premiilor Oscar 2016.

 

Alaturi de "Aferim!", in cursa pentru Oscar au mai fost filmele "Cel ales", de Cristian Comeaga, "Quod Erat demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki, "Poarta alba", de Nicolae Margineanu, "Ana", de Alexa Visarion, "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, "Live", de Vlad Paunescu, "Comoara", de Corneliu Porumboiu, "Carmen", de Doru Nitescu, "Doar cu buletinul la Paris", de Serban Marinescu, "Terapie pentru crima", de Cristian Vasilescu, "Cuscrii", de Radu Potcoava, "Alt Love Building", de Iulia Rugina, si "Fata cu ochii verzi", de Mihai Mihaiescu.

Centrul National al Cinematografiei (CNC) a prezentat juriul care a desemnat propunerea Romaniei pentru o nominalizare la Oscar 2016 a fost prezidat de Dana Duma si format din criticii de film Cristina Corciovescu, Magda Mihailescu, Eugenia Voda, Irina Margareta Nistor, Ileana Birsan, Mihai Fulger si Iulia Blaga.

 Filmul "Aferim!" a fost ales sa reprezinte Romania la premiile Oscar 2016 cu majoritatea voturilor membrilor juriului.

"Aferim!" - pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Berlin 2015 - este un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob fugar (Cuzin Toma). Din distributie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc si Alexandru Bindea.

Nominalizarile pentru cea de-a 88-a editie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 14 ianuarie 2016, iar gala de decernare a premiilor  va avea loc pe 28 februarie.

 

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

gossip