gossip

Aniversare de 10 ani pentru "Brokeback Mountain"


30/06/2015

Anul acesta se implinesc 10 ani de la lansarea in cinematografe a primului film romantic despre homosexuali - "Brokeback Mountain".

 
Filmul a avut incasari de 178 de milioane de dolari, iar cum dupa 10 ani de la acel moment, "Brokeback Mountain" ramane in continuare unul dintre cele mai de succes povesti de amor produs la Hollywood.
 
Regizorul Ang Lee si producatorul james Schamus sunt cei care s-au ocupat de film. Lee mentioneaza ca i-au dat lacrimile dupa ce a citit scenariul, fara a-si da seama ce anume l-a miscat atat de mult. Limbajul nu era unul familiar. Ideea filmului, povestea de dragoste, l-a urmarit mereu. A simtit ca trebuie sa faca acest film.
 
La momentul respectiv au fost audiate 20-30 de actrite pentru fiecare rol feminin. Michelle Williams a fost a doua candidata, iar ei au stiut ca este potrivita pentru film. 
 
Anne Hathaway a venit si ea sa dea o proba, scuzandu-se pentru tinuta ei. Purta un costum din "The Princess Diaries 2", era machiata corespunzator acelui rol. Venise in pauza dintre filmari pentru auditie.
 
Filmula a avut un buget de 15 milioane de dolari.

gossip