gossip

Avanpremiera filmului Exodus la Paris, insotita de un "miracol"


10/12/2014



Luni seara, un dispozitiv colosal a fost pus in functiune in capitala Frantei pentru avanpremiera superproductiei americane "Exodus: Gods and Kings" ("Exodus: Zei şi regi"), a regizorului Ridley Scott, la care invitatii au ajuns traversand bazinul La Villette printr-un acces pietonal special amenajat, strajuit de doua "ziduri" de apa cu o inaltime de aproximativ 20 de metri, informeaza ziarul "Le Parisien".
 




Apele celui mai mare lac artificial din Paris s-au despartit, ilustrand astfel legenda biblica despre Moise, profetul care a deschis drum prin Marea Rosie pentru a permite triburilor israeliene sa fuga din Egiptul antic.

Traversarea, cu o lungime de 60 de metri, a fost efectuata intre doua cinematografe situate pe maluri opuse ale bazinului — Quai de Seine si Quai de Loire. Imagini din filmul extrem de asteptat, care il are in rolul principal, al lui Moise, pe Christian Bale, au fost proiectate pe zidul de apa.

Grandiosul spectacol de sunet si lumina a putut fi urmarit nu doar de fericitii invitati la proiectia peliculei, ci si de un public larg, de pe cele doua cheiuri ale bazinului.

Epopeea istorica "Exodus: Gods and Kings", care prezinta o noua viziune asupra vietii lui Moise si a modului in acesta care l-a sfidat pe faraonul Ramses si a scapat din robie 600.000 de sclavi, va fi difuzata pe marile ecrane din Franta incepand din 24 decembrie.
 

gossip