gossip

Ce l-a inspirat pe Florin Serban sa faca filmul "BOX"


29/10/2015

"Box a pornit de la o scena din Eu cand vreau sa fluier, pe care nu cred ca am reusit-o pe cat de bine puteam. Ma refer la scena de final, cu cafeaua. Si pornind de acolo, am vrut sa vad cum e posibila interactiunea dintre doua medii. Un barbat si o femeie din doua lumi diferite. Ce fac ei atunci cand nu fac sex? Ce isi spun? Ce ii impinge inainte si ce ii trage inapoi? Care sunt motivatiile personale, resorturile intime?" a declarat Serban intr-un interviu acordat pentru ziarulmetropolis (aici gasiti interviul integral)

"Asa s-a nascut Box. Apoi, lumea boxului e diferita de lumea puscariei. Baietii care practica acest sport la un nivel care nu mai tine de sfera amatorilor isi depasesc conditia, sunt extrem de disciplinati, muncitori, rigurosi. Nu exista boxer care, in ciuda numarului de clase absolvite, sa fie un om lipsit de un soi de inteligenta", a mai continuat acesta.

"Pentru protagonistul din Box, am cautat mai intai printre actori. Initial, rolul era pentru un boxer de 30 de ani. Nu am gasit actorul potrivit. Apoi am coborat varsta la 25, am urcat-o iar, dar la 35, si tot nu am gasit. In cele din urma am renuntat, fiindca pur si simplu nu mai gaseam actori care sa nu fi fost vizionati in fotografii si interviuri. Si atunci am preferat sa gasesc eu un pusti potrivit ca prezenta fizica si pregatire sportiva si sa il formez ca actor. Rafael Florea a trecut prin mai bine de un an si jumatate de pregatire actoriceasca. In acest moment, eu il consider mai bine pregatit ca actor decat oricare alt actor de varsta lui", povesteste Florin Serban despre eroul principal.

Sinopsis film

Vara, strada incinsa, amiaza. Tocuri pe caldaram. Fusta ce se arcuieste pe coapse si joaca in ritmul pasilor. O adiere de vant, parul, un suras discret de femeie ce se stie privita si admirata.

Pasi lungi, gambele cu muschi intinsi, tricoul lipit de umerii rotunzi si puternici. Pielea maslinie. O geanta sport purtata de-a curmezisul si privirea lipita de pielea femeii ce merge la cativa pasi in fata lui.

RAFAEL (19) o urmareste pe CRISTINA (34).

BOX este o poveste de dragoste spusa altfel decat in filmele americane.

In ciuda diferentei de varsta dintre cei doi, Rafael (Rafael Florea) si Cristina (Hilda Peter) au in comun aceeasi nevoie disperata de afirmare. De-a lungul filmului, fiecare invata in felul sau lectia maturizarii si a compromisului.

Filmul ruleaza la CinemaPRO incepand cu 31 octombrie 2015. Vezi programul

 

gossip