gossip

Dragoş Bucur a luat lecţii de vioară pentru rolul din "Poveste de dragoste"


23/11/2015

Actorul Dragoş Bucur a luat lecţii de vioară pentru rolul din lungmetrajul "Poveste de Dragoste", regizat de Cristina Iacob, cunoscută pentru pelicula "#Selfie", care va fi lansat în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

"Cele mai grele scene pentru mine au fost scenele în care am cântat la vioară. Şi sunt convins că au fost la fel de grele şi pentru Raluca (Aprodu, n.r.), şi pentru restul echipei", spune Dragoş, care a avut la dispoziţie mai puţin de o lună pentru a învăţa poziţiile, mişcările arcuşului şi sincronizările, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"E mult mai dificil decât pare. Am descoperit că îmi place mult mai mult decât orice instrument de muzică clasică. Vioara are un tip de sonoritate pe care nu îl descoperisem", adaugă actorul.

 "Pentru că profesorul îl lăuda foarte tare, l-am întrebat pe Dragoş cum face să înveţe toate notele. Mi-a spus că nu are ureche muzicală şi că învaţă totul matematic. E fantastic ce a reuşit să facă într-un timp atât de scurt", spune Cristina Iacob, regizorul filmului.

"Este acel tip de personaj pe care îl joci odată-n viaţă", a adăugat Dragoş Bucur, care îşi aminteşte şi de alte tentative de a învăţa să cânte la vioară. "Când aveam 10 ani, una dintre vecinele mele care avea o vioară, s-a gândit să îmi facă un bine şi să mă înveţe să cânt. Cred că a durat vreo 30 de minute perioada în care am învăţat să cânt la vioară, după care toată lumea şi-a dat seama că nu am nici o şansă".

"Poveste de dragoste" este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoş Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Şirli (Creative Sound).

"Poveste de dragoste" a rulat în premieră internaţională la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională. De asemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Portobello. Pe 24 octombrie, filmul a rulat la Miami, în cadrul Focus on Romania Film Festival - Ft. Lauderdale Waves 2015.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie, fiind distribuit de Zazu Film.

Galerie foto
Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film Poveste de dragoste - Galerie foto film

gossip