gossip

Eddie Redmayne, de nerecunoscut in "The Danish Girl"


30/07/2015

Productia Focus Features "The Danish Girl" ii are in prim plan pe Eddie Redmayne, Amber Heard si Alicia Vikander si este inspirat de viata pictorului Einar Wegener si a sotiei sale la care s-a adaugat putina fictiune.

 

Eddie Redmayne este cu adevarat schimbat in aceasta productie. El joaca rolul principal, cel al pictorului danez Einar Wegener, cunoscut mai tarziu si sub numele de Lili Elbe.

La cei 33 de ani ai sai, Eddie joaca rolul transgenderului extrem de bine. A trebuit sa poarte haine femeiesti, sa se machieze si sa se comporte ca atare... astfel ca a devenit Lili.

Cum povestea este despre el si sotia sa, rolul principal feminin i-a fost atribuit vedetei din Ex-Machina Alicia Vikander, aici interpretand rolul Gerda Waud.

Actiunea are loc la inceputul anilor 1920, cand Gerda si-a pictat sotul in chipul unei femei. Cand pictura a devenit celebra, Einar a inceput sa se transforme intr-o femeie si si-a luat numele de Lili Elbe. Cu aceasta pasiune pentru feminism si sustinerea sotiei, Einar  - sau Elbe, a incercat sa devina primul barbat care isi face operatie de schimbare de sex. Aceata decizie, desigur, a avut o mare influenta si asupra mariajului lor. Gerda a realizat ca sotul ei nu mai mai este un barbat adevarat si nici persoana cu care s-a casatorit.

Din distributie mai fac parte Amber Heard Depp (sotia lui Johnny Depp), Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, Adrian Schiller, Emerald Fennel, Sebastian Koch, Alicia Woodhouse.

Tom Hooper semneaza regia, dupa un scenariu scris de Lucinda Coxon care a avut ca sursa de inspiratie cartea cu acelasi nume a lui David Ebershoff

"The Danish Girl" va avea premiera in cinematografe pe 8 ianuarie 2016, distribuit de Ro Image.

 

gossip