gossip

Filmul "Steve Jobs" contine scene reale din viata fondatorului Apple


9/09/2015

Se aude ca noul film "Steve Jobs" se apropie cu mult de realitate, mai ales datorita scenariului bine facut de Aaron Sorkin, dar si muncii restului echipe de productie.

Sony Pictures/ Universal (care detine drepturile asupra filmului) va lansa "Steve Jobs" pe 11 decembrie 2015 (distribuit in Romania de RoImage) ce are regia semnata de Danny Boyle (care pregateste si Trainspotting 2, dar care a lucrat si la 127 Hours si Slumdog Millionaire, dar si la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012), iar scenariul ii apartine, dupa cum am spus, lui Aaron Sorkin care a mai lucrat si la "The West Wing" "Newsroom" "Moneyball" si "The Social Network".

Nume importante fac parte din acest film. Michael Fassbender, cunoscut pentru rolul lui Magneto din ultimele filme X-Men, va juca rolul principal, cel al fondatorului Apple - Steve Jobs, Seth Rogen din The Interview, va fi Steve Wozniak, Jeff Daniels va fi John Sculley. Alaturi de ei ii vom mai vedea si pe Kate Winslet, Katherine Waterston, Michael Stuhlbarg.

Filmarile se desfasoara in diferite locatii din Silicon Valley. Multi asteapta cu nerabdare acest film pentru ca se aude ca Fassbender a surprins extraordinar de bine omul Steve Jobs. Asta se si dorea. Un cadru cat mai intim din viata unui om mult apreciat. Nu acelasi lucru se aude despre Wozniak, care este mai mult fictiune, fantezie pura.

Filmul "Steve Jobs" se bazeaza pe biografia autorizata cu acelasi nume scrisa de  Walter Isaacson. Mai in gluma, mai in serios, autorul este privit ca un co-scenarist pentru noul film.

Mai mult decat atat, filmul contine date oferite de fiica lui Steve, Lisa Brennan-Jobs, descrisa de Sorkin ca fiind "heroina filmului".

Se pare ca Aaron nu l-a vrut pe Fassbender de la inceput pentru acest rol, ci pe Tom Cruise. Considera nebuna decizia ca Michael sa faca rolul, mai ales ca nu il cunostea. Alte nume vehiculate ca posibile alegeri au fost Leonardo DiCaprio si Christian Bale.

Natalie Portman era in discutii cu producatorii pentru un rol major, gen fiica lui Jobs sau mama acesteia, Chrisann Brennan), dar totul a picat. Katherine Waterston va interpreta rolul lui Chrisann.

Filmul se invarte in jurul lansarilor Macintosh, Next Computer si iPod.

"Steve Jobs" va avea premiera in cinematografe pe 11 decembrie 2015, distribuit de RoImage.

 

gossip