gossip

GLOBURILE DE AUR 2016: "The Revenant" şi "The Martian", desemnate cele mai bune filme. LISTA completă a câştigătorilor


11/01/2016

"The Revenant", de Alejandro González Iñárritu, şi "The Martian", de Ridley Scott, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 73-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.

Ediţia din acest an a premiilor Globul de Aur, decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), a fost prezentată de actorul britanic Ricky Gervais.
 
Lungmetrajul "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant" este marele învingător al celei de-a 73-a gale de decernare a Globurilor de Aur, unde pelicula regizată de Alejandro González Iñárritu s-a impus, dumincă, la trei categorii principale, informează Reuters.
 
Lungmetrajul "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant", în regia lui Alejandro González Iñárritu, îl are în rolul principal pe actorul Leonardo DiCaprio.
 
În cadrul galei Globul de Aur 2016, Leonardo DiCaprio a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin într-un film-dramă, în timp ce Alejandro González Iñárritu a fost premiat pentru cea mai bună regie.
 
"The Revenant" a avut premiera pe marile ecrane americane, pe 8 ianuarie, urmând să fie lansat în România, pe 22 ianuarie. Leonardo DiCaprio spunea că "The Revenant" va fi "una dintre unicele experienţe în legătură cu un film pe care publicul l-a văzut în vremurile moderne".
 
"The Revenant" este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit, potrivit cinemagia.ro.

 
Pe de altă parte, pelicula SF "Marţianul/ The Martian", de Ridley Scott, a fost desemnată cel mai bun film la categoria comedie/ musical a celei de-a 73-a gală a premiilor Globul de Aur. Totodată, actorul Matt Damon, interpretul rolului principal din "Marţianul", a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin într-un film - comedie/ musical.
 
"Marţianul", cel mai recent lungmetraj regizat de Ridley Scott, este inspirat dintr-un roman SF scris de Andy Weir. Pelicula a avut premiera pe 2 octombrie 2015.
 
În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe "marţian" acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney.

 
Jennifer Lawrence a fost desemnată cea mai bună actriţă de comedie pentru portretizarea inventatoarei lui Miracle Mop în filmul "Joy", iar Brie Larson, în vârstă de 26 de ani, a învins-o pe "veterana" Cate Blanchett şi a câştigat primul trofeu major din carieră, impunându-se cu rolul pe care l-a interpretat în drama "Room".
 
Drama despre o poveste lesbiană "Carol" şi comedia despre Wall Street "The Big Short", care conduceau în topul filmelor cu cele mai multe nominalizări înainte de ceremonia de duminică, au plecat acasă cu mâna goală, la fel ca mult lăudatul film "Spotlight", ce prezintă o anchetă a unui prestigios cotidian american despre abuzurile sexuale comise de preoţii catolici.
 
Printre ceilalţi câştigători ai galei de duminică seară s-a aflat şi Sylvester Stallone, care a fost ovaţionat în picioare de participanţi, în momentul în care a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar. Stallone a reluat rolul legendarului pugilist Rocky Balboa în filmul "Creed" şi, graţie acestei interpretări, l-a învins pe marele favorit al categoriei respective - Mark Rylance, nominalizat pentru rolul din "Bridge of Spies".
 
"Steve Jobs", o controversată prezentare a vieţii cofondatorului companiei Apple, care a dezamăgit în box office în ciuda unor cronici elogioase, a câştigat două Globuri de Aur, prin actriţa Kate Winslet şi scenaristul Aaron Sorkin.
 
În domeniul producţiilor de televiziune, serialele "Mozart in the Jungle", produs de platforma Amazon, şi "Mr. Robot" sunt considerate marile surprize ale galei de duminică. Aceste producţii au ieşit învingătoare dintr-o competiţie acerbă şi au fost desemnate "cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie", respectiv "cel mai bun serial de televiziune - dramă".
 
Nu au lipsit nici glumele, prezentatorul Ricky Gervais remarcându-se încă o dată pentru umorul său ireverenţios. Confirmându-şi reputaţia, actorul britanic a ironizat încă o dată organizatorii galei şi actorii de la Hollywood, prin afirmaţii generalizate, dar a dovedit că este capabil şi de ironii fine, bine ţintite, vizându-i în special pe Mel Gibson, Sean Penn şi Caitlyn Jenner.
 
Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor premiilor Globul de Aur din 2016:
 
CINEMA:
 
Cel mai bun film - dramă: "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant"
 
Cel mai bun film - comedie/ musical: "Marţianul/ The Martian"
 
Cea mai bună regie: Alejandro G. Iñárritu ("The Revenant")
 
Cel mai bun rol principal masculin într-un film - dramă: Leonardo DiCaprio ("The Revenant")
 
Cel mai bun rol principal masculin într-un film - comedie/ musical: Matt Damon ("The Martian")
 
Cel mai bun rol principal feminin într-un film - dramă: Brie Larson ("Room")
 
Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Jennifer Lawrence ("Joy")
 
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: Sylvester Stallone ("Creed")
 
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj: Kate Winslet ("Steve Jobs")
 
Cel mai bun scenariu: Aaron Sorkin ("Steve Jobs")
 
Cel mai bun film de animaţie: "Inside Out"
 
Cel mai bun film străin: "Son of Saul"
 
Cea mai bună coloană sonoră: Ennio Morricone ("The Hateful Eight")
 
Cel mai bun cântec: "Writing’s on the Wall" din filmul "Spectre"
 
TELEVIZIUNE:
 
Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie: "Mozart in the Jungle"
 
Cel mai bun serial de televiziune - dramă: "Mr. Robot"
 
Cel mai bun film de televiziune/ miniserie: "Wolf Hall"
 
Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie/ musical: Rachel Bloom ("Crazy Ex Girlfriend")
 
Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune - dramă: Taraji P. Henson ("Empire")
 
Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Lady Gaga ("American Horror Story: Hotel")
 
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Gael Garcia Bernal ("Mozart in the Jungle")
 
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial - dramă: Jon Hamm ("Mad Men")
 
Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Oscar Isaac ("Show Me a Hero")
 
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Maura Tierney ("The Affair")
 
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Christian Slater ("Mr. Robot")
 
Cecil B. DeMille Award (un trofeu pentru întreaga activitate): Denzel Washington

gossip