gossip

Igor Cobileanski este in preproductie cu "Afacerea Est"


2/07/2015

Regizorul Igor Cobileanski, premiat pentru debutul in lungmetraj cu La limita de jos a cerului, este in pregatire cu al doilea lungmetraj, Afacerea Est.

“O comedie estica cu un pic de drama”, productia Alien Film (Romania), producator Iuliana Tarnovetchi, si Just a Moment (Lituania), va incepe filmarile in a doua parte a lunii iulie 2015.

Afacerea Est este o comedie neagra, plina de umor si situatii absurde, care urmareste povestea unei prietenii aparent nepotrivite intre Marian si Petro. Confruntati cu saracia si lipsa de perspective, devin parteneri de afaceri si pornesc intr-o calatorie prin Europa de Est, plina de aventuri, incercand sa faca rost de bani pentru a-si indeplini visul.

Calatoria protagonistilor ii va conduce in peste 57 de locatii, prin gari, trenuri, o inchisoare, o ferma de gaini si multe altele. Filmarile vor dura 24 de zile si se vor desfasura in Romania, in zone rurale si orase de provincie din jurul Bucurestiului si Buzaului (Titu, Gaesti si Urziceni).

Igor Cobileanski, regizor si scenarist al productiei, exploreaza o lume familiara, povestile si sperantele din viata de zi cu zi a moldovenilor si a vecinilor sai din regiune. “Est-europenii sunt, mai presus de toate, descurcareti. Aici, fiecare are cate un vis, dar nu intotdeauna si posibilitatea de a-l indeplini. In ciuda neajunsurilor, oamenii continua sa lupte, pastrand totusi o doza de inocenta, sarcasm si tarie de caracter”.

Igor Cobileanski si Alien Film au mai lucrat impreuna la productia scurtmetrajului Colectia de arome, premiat la NexT 2014 si selectat in cele mai importante festivaluri internationale de profil (Locarno, Clermont-Ferrand, Busan si Cairo). Cel mai recent proiect regizat de Igor Cobileanski, serialul Umbre, produs si difuzat in 2015 de HBO Romania, s-a bucurat de succes la public.

Directorul de imagine al filmului Afacerea Est este Feliksas Abrukauskas, un tanar DoP din Lituania, cu o experienta de peste 10 ani in industria cinematografica si multe premii pentru imagine in portofoliu.

Filmul este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Centrului Cinematografic Lituanian. Va fi lansat in vara anului 2016 in circuitul festivalier.

 

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

gossip