gossip

Keira Knightley si Jake Gyllenhaal traiesc aventura vietii lor in "Everest"


16/07/2015

"Everest" va ajunge in cinematografe pe 18 septembrie, insa va fi prezentat in premiera la festivalul de Film de la Venetia, pe 2 septembrie 2015.

 

In regia lui Baltasar Kormakur, Everest cuprinde aventura, drama si momente de cosmar totodata prin care trec eroii principali ai expeditiei pe munte.

Filmul Everest este regizat de cel care a lucrat si la 2 Guns si Contraband, produs de Tim Bevan si Eric Fellner de la Working Title Films, Brian Oliver si Tyler Thompson de la Cross Creek Pictures, precum si de Nicky Kentish Barnes si Kormakur.

Adaptarea pentru marele ecran este realizata de William Nicholson, care a mai lucrat la Gladiator, si castigatorul unui premiu Oscar - Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire).

Din dorinta de a cuceri Everestul, doua expeditii diferite isi incearca limitele trecand prin cele mai rele elemente ale naturii, intalnesc in cale obstacole aproape imposibile, dar nimeni nu este dispus sa renunte la marele vis. Nici atunci cand o furtuna napraznica se abate asupra lor.

Filmul este inspirat de evenimente adevarate ce au avut loc in 1996, atunci cand tot doua echipe de exploratori au avut parte de aventura vietii lor in incercarea de a cuceri varful celui mai inalt munte din lume.

La marea aventura iau parte Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson si Jake Gyllenhaal.

Filmarile au avut loc in Nepal, la poalele Everestului, in Alpii Italieni si la Studiourile Cinecitta din Roma, precum si la Studiourile Pinewood din UK.

Everest va fi proiectat in premiera in deschiderea Festivalului de Film de la Venetia, dar in afara concursului. Evenimentul va avea loc intre 2 si 12 septembrie.

Universal Pictures va distribui filmul Everest pe plan international, iar Ro Image in cinematografele din Romania, incepand cu 18 septembrie 2015.
 

 

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

gossip