gossip

"Lumea e a mea/The World is Mine" prezinta generatia anilor 2000


2/10/2015

"Lumea e a mea/The World is Mine", in regia lui Nicolae Constantin Tanase, este o drama despre generatia anilor 2000. Larisa este un personaj cu aspiratii inalte.

Filmul reprezinta debutul in lingmetraj al regizorului Tanase, iar "Lumea e a mea/The World is Mine" a fost premiat la TIFF si Karovy Vary.

In "Lumea e a mea/The World is Mine" facem cunostinta cu Larisa (Ana Maria Guran), o tanara din Constanta ce vrea  multe de la viata: bani, valoare, influenta, popularitate si respect. Şi acum, fiind indragostita, va face totul pentru a le obtine. Lumea e a mea/The World is Mine este un film colorat si amar, viu si strident, despre revolta inutila a unei generatii pentru care notorietatea se masoara in vizualizari pe Youtube si like-uri pe Facebook.

„Lumea e a mea a pornit ca un scenariu de licenta al scenaristei Raluca Manescu, cu care am lucrat la toate scurtmetrajele de pana acum. Initial, povestea urmarea trei adolescente si prietenia lor, si mi-a placut emotia si energia pe care o dezvoltau personajele si situatiile in care erau puse fetele. Am crezut ca e necesar un film despre maturizare in peisajul romanesc, un film care sa vorbeasca despre adolescentii de azi fara sa ii judece. Nu am vrut sa fac un film social, unul care sa descrie o realitate cotidiana si sa ramana distant, ci am vrut sa patrund cat se poate de mult in intimitatea acestor fete, sa le descopar dorintele si visele, sa le inteleg fiecare decizie”, spune regizorul Tanase.

Regizorul Nicolae Tanase este cunoscut publicului din Romania pentru scurtmetrajul Blu, cu care a castigat premii importante la Festivalul International de Film Transilvania, 2012, la Best International Short Film din Portugalia si Premiul „Tanara Speranta” la Gopo.

Din distributie fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochina, Florin Hritcu, Dan Radulescu. Cu exceptia Iuliei Ciochina, nominalizata la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus), celelalte tinere actrite sunt non-profesioniste si se afla la prima aparitie pe marele ecran.

Echipa este completata de producatorii Tudor Giurgiu si Radu Stancu, producatorii executivi Bogdan Craciun si Gabi Suciu, scenarista Raluca Manescu, directorul de imagine Daniel Kosuth, monteurul Ion Petru Tanase, scenografa Adeline Andreea Badescu, sound designer-ul Tudor Petre, iar muzica este realizata de Vlaicu Golcea.

Lumea e a mea/The World is Mine  este o coproductie Libra Film si deFilm, realizata cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, MDV Studio, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.

In Romania, filmul va fi distribuit de Transilvania Film, incepand din 23 octombrie.

 

gossip