gossip

"Lumea e a mea" - un film cu tineri si despre tineri


26/10/2015

Regizorul Nicolae Constantin Tănase ne indeamna sa ne intrebam ce sanse are un adolescent din provincie sa revina pe drumul cel bun, atunci cand startul in viata a fost luat gresit.

 

"Lumea e a mea", un film bulversant despre generatia 2000, aduce in prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescenta care vrea multe de la viata: bani, valoare, influenta, popularitate si respect. Despre personajul ei, tanara actrita spune: „Larisa este sensibila, ratacita intr-o lume care pare impotriva ei. Uneori, este propriul sau dusman. Are multa energie interioara, are un suflet bun, dar este o persoana care calca peste multe lucruri pentru a inceta sa mai sufere. Imi place Larisa, ma face sa vreau sa urlu la ea si, in acelasi timp, sa o iau in brate si sa ii spun ca totul va fi bine”.

Ana-Maria Guran, interpreta rolului principal, are 19 de ani si intre timp a devenit studenta la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC), sectia Actorie. In timpul liceului, a format compania de teatru Zen a Colegiului National „Nicolae Grigorescu” din Campina.

Ana Vatamanu si Oana Rusu joaca rolurile prietenelor Larisei, Olimpia si Aurora. „Ne-am dezvoltat personajele cu ajutorul regizorului, dar ne-am si ajutat intre noi, completandu-ne. As vrea sa mai joc in filme si sa dau admitere la UNATC”, spune Ana, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Emil Racovita” din Bucuresti.

Distributia este completata de Florin Hritcu si Iulia Ciochina, nominalizata la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus).

"Lumea e a mea" se lanseaza in cinematografele din Romania pe 23 octombrie, fiind o coproductie Libra Film si deFilm, realizata cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, UCIN, UNATC, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.
 

 

gossip