gossip

"Moana" si-a gasit vocea, dar si un chip oficial


8/10/2015

Fanii Disney au un motiv de bucurie. Dupa indelungi asteptari, animatia Moana se indreapta catre lansarea in cinematografe.

Anuntata initial pentru premiera in 2014, Moana a mai avut ceva de asteptat pana sa ajunga in cinematografe. Pana in noiembrie 2016.

Moana este o printesa polineziana, o navigatoare innascuta ce porneşte în căutarea unei insule legendare din Oceania. Călătoria i-l va scoate în cale pe semizeul Maui, care o va ajuta să traverseze oceanul dezlănţuit, într-o extraordinară aventură plină de experienţe neobişnuite. Miza este şi ea ieşită din comun: ceea ce găseşte pe insulă ar putea-o ajuta pe Moana să-şi salveze familia.

Animatia include semi-zei si spirite preluate din mitologia adevarata. Tanara va face echipa cu doua animale cuvantatoare, un porc si un cocos, Pua si Hei, precum si cu semi-zeul Maui. Cele doua animale au fost realizate dupa aspectul celor doi regizori.

Regia si scenariul sunt semnate de John Musker si Rom Clements, responsabili si de  The Great Mouse Detective (1986), The Little Mermaid (1989), Aladdin (1992), Hercules (1997), Treasure Planet (2002), and The Princess and the Frog (2009).

Moana va fi prima animatie realizata integral pe computer, personajele fiind desenate cu ajutorul tehnicii Meander, introdusa de Disney in scurtmetrajul Paperman din 2012.

De asemenea, Moana este cea de-a cincea printesa Disney care nu este europeana, dupa Mulan, Jasmine, Pocahontas si Tiana.

Animatia va fi primul lungmetraj produs de Osnat Shurer, vice presedinte de dezvoltare pentru studiourile Walt Disney Animation.

Din distributie fac parte Dwayne Johnson, Alan Tudyk si Auli'i Cravalho.Auli'i Cravalho, in varsta de 14 ani, o va interpreta pe eroina principala. A castigat rolul dupa ce un agent i-a descoperit vocea deosebita, la un eveniment caritabil.

Primul look oficial a fost prezentat anul acesta in cadrul competitiei D23 Expo. Dwayne The Rock Johnson este un semi-zeu pe nume Maui.

Animatia Moana va avea premiera in cinematografe pe 25 noiembrie 2016, fiind distribuita de Forum Film Romania.

Moana si Maui

 

 

gossip