gossip

"Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, la Portbello Film Festival


8/09/2015

 "Poveste de dragoste", regizat de Cristina Iacob (#selfie) a fost prezentat la Londra, in cadrul celei de-a 20-a editia a Festivalului International de Film Portobello.

Dragos Bucur si Raluca Aprodu in

Portobello Film Festival este un festival independent de film din Londra, care aduna anual peste 700 de filme noi din intreaga lume. Aici si-au facut debutul, de-a lungul timpului, regizori precum Shane Meadows si Guy Ritchie. Proiectia filmului "Poveste de dragoste" a avut loc duminica, 6 septembrie, in sala Muse de pe Portobello Road.

     Lungmetrajul "Poveste de dragoste" este un film despre iubirea dintre doi tineri artisti. In preajma sarbatorilor de iarna, intr-un oras vechi si fermecator din Transilvania, Sebastian si Aprilia incep o frumoasa poveste de dragoste. Doar ca nu e atat de simplu cum pare. Aflata in aria de influenta a trei barbati cu personalitati puternice, Aprilia este nevoita sa gaseasca echilibrul intre viata de adult si alegerile unei inimi de copila. E vremea Craciunului si viata ii rezerva acestei tinere frumoase si talentate doar cadourile pe care este suficient de puternica sa le primeasca. Dragostea invinge intotdeauna, sau nu?

     Cei doi protagonisti sunt interpretati de Dragos Bucur si de Raluca Aprodu, iar in film mai joaca si Ducu Darie, Mimi Branescu, Mirela Oprisor, Vlad Zamfirescu, Ionut Bora, Gabriela Popescu.     "Imi doresc ca «Poveste de dragoste» sa fie vazut de cat mai multi oameni, de aceea ma bucura atat de mult gandul ca vom ajunge si la Londra cu acest film. Fiind vorba de orasul unde am facut o parte din studii si unde am invatat foarte multe, emotia va fi cu atat mai mare cu cat stiu ca la proiectie vor fi prezenti o parte din profesorii si colegii mei. Am facut filmul «Poveste de dragoste» cu gandul la iubirile adevarate, care reusesc sa treaca peste orice bariere, intr-o lume in care emotia este tot mai minimalizata. Sper ca spectatorii sa vina sa vada filmul la cinema si sa inceapa sa creada din nou in lucruri frumoase", a declarat regizoarea Cristina Iacob.

Cristina Iacob


     "Poveste de dragoste" a rulat in premiera internationala in cadrul Festivalului filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectat in competitia internationala. De asemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul International de Film de la Montreal.

     Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob si Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipa de exceptie. Imaginea ii apartine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnata de Calin Papura, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Vacaru si Catalin Cristutiu, iar muzica originala apartine HaHaHa Production. Sunet, Dragos Stanomir, iar mixajul, Cristinel Sirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment si Zazu Film.

     In Romania, lungmetrajul "Poveste de dragoste" va fi lansat pe 20 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.
 

 

gossip