gossip

Primul trailer la "The Danish Girl", cu Eddie Redmayne si Alicia Vikander


2/09/2015

Primul trailer la drama despre trangender "The Danish Girl" este online. Nici lui Eddie Redmayne nu-i vine sa creada cat de bine seamana cu o femeie.

"Cred ca sunt femeie", spune personajul lui Redmayne sotiei sale, in trailer. Imediat apare si raspunsul de sustinere din partea sotiei.

Redmayne joaca rolul artistului danez Einar Wegener, mai tarziu cunoscut sub numele de Lili Elbe - unul dintre primii oameni care a incercat operatia de schimbare de sex.

Trailerul incepe cu primele zile dupa casatorie, cand Gerda, sotia lui Einar, rol interpretat de Alicia Vikander, isi picteaza sotul. Mai tarziu il vedem pe Einar care saruta, in secret, un barbat, la un eveniment la care se afla neinsotit.

"Nu este corpul meu, trebuie sa scap de el", spune Einar inainte de operatie.

Actiunea are loc la inceputul anilor 1920, cand Gerda si-a pictat sotul in chipul unei femei. Cand pictura a devenit celebra, Einar a inceput sa se transforme intr-o femeie si si-a luat numele de Lili Elbe. Cu aceasta pasiune pentru feminism si sustinerea sotiei, Einar  - sau Elbe, a incercat sa devina primul barbat care isi face operatie de schimbare de sex. Aceata decizie, desigur, a avut o mare influenta si asupra mariajului lor. Gerda a realizat ca sotul ei nu mai mai este un barbat adevarat si nici persoana cu care s-a casatorit.

Din distributie mai fac parte Amber Heard Depp (sotia lui Johnny Depp), Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, Adrian Schiller, Emerald Fennel, Sebastian Koch, Alicia Woodhouse.

Tom Hooper semneaza regia, dupa un scenariu scris de Lucinda Coxon care a avut ca sursa de inspiratie cartea cu acelasi nume a lui David Ebershoff

"The Danish Girl" va avea premiera in cinematografe pe 8 ianuarie 2016, distribuit de Ro Image.

 

gossip