gossip

"The Finest Hours", cu Chris Pine, ajunge in cinematografe


14/07/2015

In regia lui Craig Gillespie, filmul The Finest Hours este o drama ce ii are in rolurile principale pe Chris Pine, Ben Foster si Eric Bana si va avea premiera in cinematografe pe 29 ianuarie 2016.

 

Forum Film va distribui in Romania filmul The Finest Hours, o drama ce prezinta povestea Gardei de Coasta ce are misiunea de a salva doua nave petroliere ce sunt distruse de o furtuna in 1952, la Cape Cod.

In conditii inumane si la temperaturi extrem de scazute, misiunea va fi extrem de dificila si va necesita curaj din partea salvatorilor.

Povestea filmului este inspirata de un caz real, iar salvarea a fost facuta cu cea mai mica barca de salvare din istoria Gardei de Coasta. Pe data de 18 februarie 1952, o furtuna puternica a lovit coasta de est a SUA, lovind orasele din cale. Furtuna a avut un impact dezastruos si asupra navelor, inclusiv a SS Pendleton, un petrolier  T-2 legat de Boston, care a fost literarmente rupt in doua, fiind prinsi la mijloc si un echipaj de 30 de marinari.

Ofiterul superior de bord, primul inginer asistent Ray Sybert (Casey Affleck) realizeaza ca depinde de el salvarea membrilor echipajului. Trebuie sa le insufle putere si sa faca tot posibilul impreuna sa se salveze.

Intre timp, statia de salvare din Chatham, Massachusetts, intra si ea in operatiunea de salvare, impreuna cu ofiterul Daniel Cluff (Eric Bana). Astfel, patru barbati, condusi de capitanul Gardei de Coasta Bernie Webber (Chris Pine) se imbarca pe o barca de lemn, echipata cu un motor mic, si demareaza operatiunea de salvare. Totul in conditii vitrege de vreme.

O productie Walt Disney Pictures, The Finest Hours ii are in distributie pe Chris Pine, Ben Foster, Holliday Grainger, Eric Bana, Rachel Brosnahan, Kyle Gallner.

Scenariul este semnat de Eric Johnson, iar povestea este inspirata de cartea lui Casey Sherman.

Multe dintre cadre au fost filmate in Chatham, SUA, iar Ben Foster, Eric Bana si Kyle Gallner chiar au fost in trupele US Navy SEALs la un moment dat.

Barca de salvare originala a Gardei de Coasta folosita la salvarea supravietuitorilor din Pandelton, numita CG36500, inca exista si este tinuta in conditii optime la Rock Harbor din New Orleans, Massachusetts.

The Finest Hours va avea premiera in cinematografe pe data de 29 ianuarie 2016.

gossip