gossip

Trei actrite tinere joaca in "Lumea e a mea"


13/10/2015

"Lumea e a mea", debutul in lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tanase, dupa un scenariu de Raluca Manescu, lanseaza carierele a trei actrite tinere

Este vorba despre Ana Maria Guran, Oana Rusu si Ana Vatamanu, care au fost alese in urma a unui casting ce a durat doua luni si care, la momentul acela, erau toate inca eleve. Regizorul spune ca au avut peste 200 de fete inscrise la selectie, dar „le-am ales pe cele trei care aveau chimia cea mai buna intre ele”, scrie aarc.ro

Ana-Maria Guran, interpreta rolului principal, are 19 de ani si intre timp a devenit studenta la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC), sectia Actorie. In timpul liceului, a format compania de teatru Zen a Colegiului National „Nicolae Grigorescu” din Campina.

"Lumea e a mea", un film bulversant despre generatia 2000, aduce in prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescenta care vrea multe de la viata: bani, valoare, influenta, popularitate si respect. Despre personajul ei, tanara actrita spune: „Larisa este sensibila, ratacita intr-o lume care pare impotriva ei. Uneori, este propriul sau dusman. Are multa energie interioara, are un suflet bun, dar este o persoana care calca peste multe lucruri pentru a inceta sa mai sufere. Imi place Larisa, ma face sa vreau sa urlu la ea si, in acelasi timp, sa o iau in brate si sa ii spun ca totul va fi bine”.

Ana Vatamanu si Oana Rusu joaca rolurile prietenelor Larisei, Olimpia si Aurora. „Ne-am dezvoltat personajele cu ajutorul regizorului, dar ne-am si ajutat intre noi, completandu-ne. As vrea sa mai joc in filme si sa dau admitere la UNATC”, spune Ana, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Emil Racovita” din Bucuresti.

Oana Rusu are 17 ani, este nascuta in Chisinau si studiaza la Colegiul de Arhitectura „I. N. Socolescu” din Bucuresti. Este fosta membra a trupei de teatru Brainstorming, iar rolul Aurorei din "Lumea e a mea" este prima ei intalnire serioasa cu actoria: „In timp ce ne documentam pentru film, am fost martora unor batai intre fete de liceu, cam ca cele din film. Restul, prieteniile si indragostelile, stim toti ca sunt pe bune, iar determinarea asta a Larisei de a fi iubita unui anume baiat o are orice adolescenta”, spune Oana.

Distributia este completata de Florin Hritcu si Iulia Ciochina, nominalizata la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus).

 

 

"Lumea e a mea" se lanseaza in cinematografele din Romania pe 23 octombrie, fiind o coproductie Libra Film si deFilm, realizata cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, UCIN, UNATC, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.

 

 

gossip