gossip

"Trei Scurtmetraje cu CAI PUTERE” in cinematografe, din 2 aprilie


1/04/2015

ICON production va lansa joi 2 aprilie, in trei cinematografe din capitala, proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE in regia lui Daniel Sandu”. Vor fi proiectate productiile realizate de tanarul regizor Daniel Sandu: Numaratoarea manuala, Vocea a doua, Cai Putere.

Filmele vor rula in prima parte a lunii aprilie la Cinema Elvire Popescu ( 2 si 4 Aprilie, ora 18:30), Cinema Muzeul Taranului (7-9 Aprilie, ora 18:00), Cinemateca Union (3 si 9 Aprilie, ora 19:30).

Premiera va avea loc pe 2 aprilie la Cinema Elvire Popescu, in prezenta echipelor celor trei scurtmetraje.

Numaratoarea manuala (2011, productie Parada Film) spune povestea lui Mircea, un angajat cu vechime la compania nationala a autostrazilor si drumurilor nationale, care incearca sa-l angajeze pe nepotul sau George, un tanar somer cu facultate, la aceeasi companie. Munca lor consta in a numara masinile care trec pe soselele patriei, in vederea realizarii unor statistici solicitate de Uniunea Europeana. Insa cei doi au pareri diferite despre munca pe care o presteaza, iar prietenia lor se transforma in conflict. Scurtmetrajul a fost prezentat in numeroase festivaluri prestigioase din Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven si a castigat Premiul Juriului la Festivalul International de Film de la Leiden. Din distributie fac parte actorii Alexandru Georgescu, Catalin Stelian, Marcelo Cobzariu, Iulian Darlau.

Scurtmetrajul Vocea a doua (2013, productie Hi Film) o are in centrul povestii pe Gabi, o asistenta sociala la o casa de copii, care se trezeste prinsa in propriile prejudecati atunci cand o mama de etnie roma vine sa-si ia copiii acasa de Craciun. Filmul, care a castigat in 2013 Premiul Special la Festivalul International de Film Anonimul, ii are in distributie pe Medeea Marinescu, Victoria Dicu, Doru Catanescu, Adi Simionescu, Emanuel Barok.

Actiunea din Cai Putere (2014, productie ICONproduction) are loc in fiecare toamna cand Mihai, cu ajutorul prietenilor, isi urca motocicleta in apartamentul sau de la etajul zece, pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, insa, Mihai descopera cat de fragile sunt prieteniile. Adrian Titieni, Costel Cascaval, Lucian Ifrim, Marian Popescu, Catalin Stelian, Mihaela Sirbu, Tora Vasilescu, Do Tan Phong sunt in distributie. Filmul, produs de Velvet Moraru, a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Cottbus si Premiul pentru Cel mai bun film in competitia nationala la Timishort. In martie a obtinut Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de comedie la Comedy Short Film Festival la Plaza Romania, in Bucuresti. In aprilie, va participa la competitia oficiala la festivalul INDIELisboa in Lisabona, Portugalia.

Daniel Sandu a absolvit Universitatea MEDIA – Facultatea de Cinematografie, Sectia – Regie film, clasa regizor Andrei Blaier. In prezent lucreaza la debutul sau in lungmetraj Un pas in urma serafimilor, produs de Ada Solomon.

gossip