interviu

Ana Ularu, despre rolul din Serena: "Rachel este o fata fara noroc"


24/10/2014


In timpul Marii Depresii, George Pemberton (Bradley Cooper) se instaleaza impreuna cu sotia sa, Serena (Jennifer Lawrence), in Carolina de Nord pentru a dezvolta o fabrica de prelucrarea a lemnului pentru constructii.


 Desi straina in aceasta regiune deloc primitoare, Serena se impune rapid ca egala a barbatilor care conduc acel imperiu forestier. Descopera, insa, ca sotul ei are un copil pe care l-a conceput cu cativa ani in urma in acea regiune cu o femeie simpla, Rachel ( interpretata de romanca Ana Ularu), si devine vulnerabila si sensibila, dar, cand afla ca ea nu va putea avea niciodata copii, fericirea mariajului lor se destrama definitiv. Din acel moment, singura sa dorinta este aceea de a se razbuna pe fiul nelegitim al lui George.

Ana Ularu spune despre personajul ei: “Rachel este o fata fara noroc. E orfana, si tot ce poate spera de la viata e sa fie servitoare. Dar are un caracter puternic, si are tarie de supravietuitoare. Este acel personaj care, prin instinctul de supravietuire isi gaseste puterea de a razbi. Este foarte umana; este o fata tanara si inocenta.”
Susanne Bier explica importanta personajului lui Rachel: “Rachel e indragostita de Pemberton, care e un barbat foarte placut. Ea e o tanara care lucreaza in tabara de taietori de lemn si care crede ca si el o place; e frumoasa, dar el nu e foarte impresionat de ea. De fapt, pe el nu l-a impresionat nimeni pana nu a intalnit-o pe Serena, care l-a atras imediat ce a vazut-o, iar atractia a fost reciproca, pentru ca cei doi sunt spirite infratite.”
Ana Ularu mai adauga: “Cred ca e cu adevarat indragostita de Pemberton, si faptul ca ea chiar a sperat ca ar avea o sansa cu el e si mai impresionant, caci ii da o alura de copil inocent. Ceva in ea considera ca il merita pe acest barbat pentru ca il iubeste, iar dezamagirea pe care o incearca pe masura ce povestea filmului inainteaza e absolut induiosatoare, dar are frumusetea ei care-ti inmoaie sufletul.”
Susanne Bier mai adauga si ea: “Odata ce Rachel da nastere copilului pe care il are cu Pemberton, ea vrea sa se intoarca in colonie, caci tot spera nebuneste ca il va cuceri. Desi speranta i-a fost clar spulberata, ea tot crede ca ii va putea atrage atentia lui Pemberton prin copilul pe care il au impreuna, si aici nu se insala, caci intuieste bine ca e un barbat care isi doreste un mostenitor, intr-un fel sau altul, iar baietelul ar putea ii distraga atentia de la Serena. Ştie acest lucru, si se foloseste de el.”

interviu