interviu

Andrew Garfield: In Uimitorul Om-Paianjen 2 evenimentele evolueaza astfel incat Peter e nevoit să faca niste alegeri majore, ale caror consecinte nu le poate controla


30/04/2014

The Amazing Spider-Man se lansa in iulie 2012 si reusea, cu un buget de 230 de milioane de dolari, sa ajunga la incasari de 750 de milioane in lumea intreaga. A venit vremea ca Omul-Paianjen, interpretat de acelasi Andrew Garfield, sa-si infrunte iarasi cei mai redutabili inamici, de aceasta data regizorul Marc Webb pregatindu-i supereroului un cocktail letal: Electro (Jamie Foxx), Rhino (Paul Giamatti) si Goblinul Verde. 
 
Evident, nu poti avea un film cu supereroi fara o provocare pe masura, iar in cazul lui Uimitorul Om-Paianjen 2 trio-ul de villaini nu este singurul obstacol iesit in calea lui Spider-Man . In primul film, Peter Parker de-abia invata sa fie Spider-Man, iar acum ii place la nebunie sa imbrace costumul ros-albastru si sa curete New York-ul de raufacatori. Doar c de aceasta data atat Peter cat si Gwen vor fi nevoiti sa dea testul maturitatii, iar acest test va dezvalui lucruri profunde despre cei doi eroi...
 
 
Cum te-ai pregatit pentru acest rol?
 
Andrew Garfield:  Am lucrat sapte ore pe zi, timp de patru luni. Dar numai doua ore imi lucram corpul, celelalte trei sau patru erau pentru gimnastica, mers pe sarma si altele.
 
 
 
Ce ne poti spune despre evolutia personajului interpretat de tine?
 
Andrew Garfield: Ca si pana acum, Peter Parker se straduie sa impace cele trei ipostaze ale sale – de adolescent, de indragostit si de super-erou – crezand ca le poate face pe toate. Insa viata inseamna alegeri si compromisuri. In acest film, evenimentele evolueaza astfel tncat Peter e nevoit să faca niste alegeri majore, ale caror consecinte nu le poate controla.
 
 
 
Stim ca aceasta a doua parte s-a dorit sa fie mult mai amuzant cu mult mai multe replici amuzante. Ai avut ajutor pentru aceste parti sau te-ai bazat doar pe experientele anterioare?
 
 
Andrew Garfield: Anumite scene si idei din film sunt inspirate din discutiile pe care le-am avut cu Cal. Personal, sunt un mare admirator al lui Charlie Chaplin si Buster Keaton. Ma bucur ca am avut ocazia sa explorez si sa aprofundez stilul lor de comedie si sa-l pun in practica pentru rol, deoarece consider ca Omul-Paianjen are acelasi gen de naivitate si puritate a gesturilor, deci experientele mele anterioare nu au fost cu suguranta suficiente. Am vrut sa surprind hazul innascut pe care il are acest personaj, care reiese clar din benzile desenate. Este unul dintre motivele pentru care lumea il iubeste pe Omul-Paianjen.
 
 
 
Ce ne poti spune despre relatia lui Peter Parker cu Gwen?
 
 
Andrew Garfield: Peter incearca sa vada cum ar fi sa fie impreuna cu Gwen. Din cauza simtului exagerat al responsabilitatii pe care-l are, ii este greu sa se impace cu ideea ca si-a incalcat promisiunea. In acelasi timp, ii este imposibil sa traiasca fara Gwen. Se simte vinovat, insa este convins ca ei doi sunt meniti sa fie impreuna. De aceea, Peter se simte confuz si nu stie ce ar fi mai bine de facut. O sa vedeti si voi aceste aspecte mult mai detaliate in film. Filmul acesta este diferit de cele de pana acum – ca anvergura, ca intensitate si, cel mai important, ca umanitate. Este o poveste umana, de iubire si speranta, in care ne regasim cu toti.
 
 
Cum au decurs scenele filmate in New York, cum au reactionat oamenii?
 
 
Andrew Garfield: Omul-Paianjen e foarte iubit la New York. Oamenii au iesit afara din case, din magazine, strigau, dansau, cantau… Omul-Paianjen le apartine, lor si orasului. Multi au venit de departe, din toate colturile Americii, pentru a asista la filmari. A fost incredibil.
 
 
Ce ne poti spune despre Max, personajul interpretat de Jamie Foxx? Deasemenea cum a fost sa colaborezi cu un actor de calibrul acestuia?
 
 
Andrew Garfield:  Max este un tip foarte destept, caruia OsCorp ii datoreaza foarte multe. In mod normal, ar trebui sa i se recunoasca meritele, sa i se puna la dispozitie o masina si un cont in banca. Numai ca el nu primeste nimic din toate acestea, ceea ce il umple de ura si de resentimente. E gata sa explodeze si, atunci cand o face, furia sa se indreapta asupra fostului sau idol. Despre colaborarea cu el...a fost fantastic , este un tip incredibil de amuzant si se lucreaza atat de usor cu el. Totul a decurs perfect.
 
 
 
Din 2 mai ii puteti vedea pe Andrew Garfield,  Emma Stone si Jamie Foxx in  Uimitorul Om-Paianjen 2 - 3D la CinemaPRO
 
 
 
 
 

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

interviu