interviu

Atom Egoyan, despre Captiv: "Este un film despre limitele sentimentelor autentice"


12/09/2014


Captiv este un thriller psihologic despre rapirea unui copil, Cassandra, trairile si actiunile complexe ale celor implicati care fac legatura intre victima, familie, rapitori si anchetatori.
 


Atom Egoyan, regizorul filmului, explica: "Este un film despre natura dorintei, despre aspectele complexe ale iubirii si despre limitele sentimentelor autentice intr-o lume in care totul este observat indeaproape...
Numele ei, Cassandra, este o aluzie la o figura din mitologia greaca; aceasta vorbeste in ghicitori si poate prevedea viitorul. In film, Cass ii ofera tatalui ei, Matthew (Ryan Reynolds), un indiciu, sub forma unei ghicitori pe care numai el o poate dezlega. Astfel, ea isi creeaza posibilitatea de a scapa, in sfarsit, de cel care o tine captiva".

Regizorul isi aseamana filmul cu peliculele sale din anii '90. "Din punct de vedere al subiectului, are asemanari cu filmele de la sfarsitul anilor '80, precum Family Viewing si Scenarista; de asemenea, are paleta vizuala a filmelor din anii '90, precum The Adjuster, Exotica si Dulcea lume de dupa. Nu e vorba doar de voyeurism si de fetisism, ci de modul in care aceste fenomene au devenit parti integrante ale vietii contemporane. Este un film despre natura dorintei, despre aspectele complexe ale iubirii si despre limitele sentimentelor autentice intr-o lume in care totul este observat indeaproape.
Peisajele albe si pustii, intrerupte de copaci complet desfrunziti, sub un cer plumburiu si apasator, au constituit decorul perfect pentru actiunea din The Captive. „Nu mai putem fi siguri ca vom avea parte de o iarna 'adevarata' la Toronto", explica regizorul Atom Egoyan.

 

interviu