interviu

Ben Stiller: Actiunea din viata secreta a lui Waltter Mitty nu merge in directia obisnuita,devine o poveste politista, de investigatie


25/12/2013

The Secret Life of Walter Mitty, un film regizat de actorul Ben Stiller si inspirat din nuvela lui James Thurber, scrisa in anul 1939. Ben nu se afla la prima incercare regizorala ci mai mult ca sigur ca i-ati vazut si celelalte filme: Zoolander, Tropic Thunder, The Cable guy sau Reality Bites. In cel mai nou film al sau, care este totodata un remake, urmareste povestea lui Walter Mitty (interpretat de el) un om timid cu o viata banala care lucreaza la o revista de fotografie si care viseaza cu ochii deschisi la colega sa de care e indragostit si la calatorii pline de aventuri. Intr-o zi descopera ca ii lipseste negativul unei poze si porneste in aventura vietii sale.

Dar despre ce este vorba in acest film, care l-a costat pe Ben Stiller opt ani pentru a-l putea face sa functioneze cu succes si pe cei de la Fox 90 de milioane de dolari? Pelicula are la baza o nuvela a lui James Thurber din 1939, adaptata pentru marele ecran, cu succes, de catre Steve Conrad. Povestea urmareste framântarile, viata si aventurile unui timid redactor foto al revistei Life, pe care predispozitia sa pentru visare il face obiectul batjocurii si il tine departe de femeia pe care o iubeste (Kristen Wiig). Când Walter pierde un important negativ al unei fotografii pentru revista, da startul unei aventuri transformatoare, genul de eveniment care are loc o data in viata.
 
Ce ne poti spune despre Viata secreta a lui Walter Mitty, cum este diferit filmul?
 
 
Ben Stiller: Actiunea din viata secreta a lui Walter Mitty nu merge in directia obisnuita,devine o poveste politista, de investigatie si Walter ajunge sa fie mult mai bine conectat cu eul sau interior la sfarsitul filmului.
 
Au fost multe tentative nereusite  de a aduce cartea pe marile ecrane. Cum ai reusit tu asta?
 
 
 
Ben Stiller: Nu eu am reusit, ci Steve Conrad a facut-o.A abordat totul dintr-o alta directie, scenariul a fost diferit fata de ceea ce s-a incercat pana acum. A fost o gandire de genul mai bine facem un nou film decat un remake.
 
 
Exista o parte neexplorata in mintea ta? Crezi ca ai putea trece prin ce a trecut Waltter Mitty?
 
Ben Stiller: Cred ca ceea ce nu am facut si ma macina oarecum e partea cu calatoritul. Simt va nu am calatorit suficient si asta ma macina de ceva timp.  Abia astept sa calatoresc cu copii mei, dar momentan astept sa isi doreasca si ei asta.
 
 
Remake-ul dramediei cu elemente fantasy din anul 1947 “The Secret Life of Walter Mitty” se straduieste sa-si croiasca drum spre marele ecran de nu mai putin de 18 ani, insa dupa ce studioul 20th Century Fox l-a instalat in scaunul de regizor pe Ben Stiller (“Tropic Thunder”, “Zoolander”, “Reality Bites”), i-a incredintat misiunea de a elabora scenariul lui Steve Conrad (“The Pursuit of Happyness”, “The Promotion”, “Identity Theft”) si i-a cooptat in distributie pe Kristen Wiig, Shirley MacLaine si Patton Oswalt, lucrurile au intrat pe fagasul cel bun si filmarile sunt planificate sa debuteze in aprilie 2012, in New York.
 
Din 27 decembrie puteti viziona  The Secret Life of Walter Mittyla CinemaPRO.

interviu